İflas krizi sıralamasında Almanya ilk sırada

İflas krizi sıralamasında Almanya ilk sırada

Avrupa'nın ekonomi devi Almanya, zorlu bir döneme giriş yapıyor. Alvarez & Marsal'ın "Distress Alert" raporuna göre Alman şirketleri, Avrupa'da en yüksek borç ve iflas oranına sahip.

Avrupa Birliği ülkeleri arasında ekonomik buhranın en ağır şekilde hissedildiği ülkenin Almanya olduğu ortaya çıktı. Bütçe krizi, enflasyon, Ukrayna savaşı gibi nedenlerle ekonomik çıkmazlarla başa çıkmak zorunda kalan ülke, en fazla iflas yaşayan şirket sıralamasında ilk sırada yer aldı.

Alvarez & Marsal Şirketi (A&M) tarafından hazırlanan son "Distress Alert" raporuna göre, Alman şirketleri İtalyan şirketlerinden 13 kat daha fazla borçlandı. Raporda, Avrupa genelinde hiçbir ülkede bu kadar çok borçlu şirket bulunmadığına dikkat çekildi. İflas dalgasından özellikle moda, inşaat ve tüketim sektörleri büyük ölçüde etkilenmiş durumda.

SÜREÇ DEVAM EDECEK

Almanya'nın uzun vadeli ekonomik büyümesinin yavaşlayabileceği konuşuluyor. Kredi yatırımcıları, Federal Cumhuriyet'in mevcut sorunlarının geçici olmadığına ve süreceğine dair giderek daha fazla endişe duyduklarını dile getiriyor.

Bloomberg'e göre, Alman şirketleri geçen ay 13,6 milyar Dolar değerinde borç ve tahvil aldı. Alınan borçlar sorunlu olarak sınıflandırıldı. Bu rakam, İtalyan şirketlerin aldığı borcun 13 katı kadar. Tahvil alacaklıları, Alman şirketlerinden Euro Bölgesi'ndeki diğer şirketlere göre daha yüksek primler talep ediyorlar. Bu trend, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırması, Rus gaz tedarikinin durması ve bunun sonucunda ortaya çıkan enerji kriziyle daha da artmış durumda olduğu ileri sürülüyor.

ARTI49

HABERE YORUM KAT