Krefeld'de 14 yaşındaki çocuk sınıf arkadaşını bıçakladı

Krefeld'de 14 yaşındaki çocuk sınıf arkadaşını bıçakladı

Krefeld geçtiğimiz eylül ayında 14 yaşındaki bir çocuğun sınıf arkadaşını bıçaklamasıyla ilgili dava süreci alman basınına yansıdı.

Krefeld'deki bir sınıfta, bir öğrencinin bir sınıf arkadaşını öldürmeye çalıştığı söyleniyor. Bir mahkeme sözcüsü, Pazartesi gününden bu yana, 14 yaşındaki çocuğun Krefeld bölge mahkemesindeki bir çocuk ceza davasında cinayete teşebbüsten yargılanıyor.

6 Eylül'de kızın bir mutfak bıçağı çıkardığı ve sınıf arkadaşını iki kez boynundan bıçakladığı söyleniyor. İddianameye göre öğrenci öldürme kastıyla hareket etti. Arkadaşını bıçaklamaya devam etmesini ancak bir öğretmenin müdahalesi engelledi.

Sınıf arkadaşı boynundan yaralandı ve tedavi altına alındı. Savcılığı, benzer eylemlerin beklenebileceğini konusunda şüpheleri olduğu bu nedenle, çocuğun psikolojik yardım da alması gerektiğini düşünüyor.

Gençlerin korunması nedeniyle, duruşma kapalı olarak yapılacak. Sanık, suçun işlendiği sırada 14 yaşındaydı ve dolayısıyla cezai sorumluluğu bulunuyor. Nisan ortasına kadar olan süreç için iki gün daha müzakere yapılması planlanıyor.

 

HABERE YORUM KAT