Kuzey Ren-Vestfalya'daki iki kız çocuğunun itirafı ülkeyi sarstı... Reşit olmayan suçluları neler bekliyor?

Kuzey Ren-Vestfalya'daki iki kız çocuğunun itirafı ülkeyi sarstı... Reşit olmayan suçluları neler bekliyor?

Kuzey Ren-Vestfalya’da 12 yaşındaki Luise'nin arkadaşları tarafından bıçaklanarak öldürülmesi ülkenin gündemine bomba gibi düştü. Peki, reşit olmayan failler ne ceza alacak?

Freudenberg'deki 12 ve 13 yaşlarındaki iki kız çocuğu arkadaşlarını bıçakladıklarını itiraf etti. Almanya vatandaşları için suç işleyen çocukların yargılanmasının ne şekilde olacağını araştırmaya başladı.

Almanya'da bir çocuğun suç işlediğinde, yasal sorumluluğunun ne zaman başladığı ve cezalandırılacağı konusunda belirli kurallar bulunuyor. Ancak, çocukların suç işleme kabiliyetleri, yetişkinlere göre çok daha az gelişmiştir ve bu nedenle suçlarının cezalandırılmasında farklılıklar bulunur. Alman yargısı, suç işleyen çocukların nasıl cezalandırılacağına karar verirken, çocukların yaşı, gelişim seviyeleri ve suçun ciddiyeti gibi faktörleri dikkate alır.

Çocuklar 14 yaşından büyük olduklarında, cezai sorumlulukları artar ve suç işlediklerinde cezalandırılabilirler. Federal İstatistik Dairesi'ne göre, Almanya'da 14 yaşın altında yaklaşık 8,5 milyon kişi bulunuyor. 18 yaşından önce suç işleyen çocuklar için özel hükümler vardır ve yargı sistemi, gençleri yeniden eğitmek, rehabilite etmek ve suçlu davranışlarını düzeltmek için çeşitli ceza ve önlemler uygular.

Öte yandan Alman Ceza Kanunu'nun 14. maddesine göre çocuk, suç işlemeye yetecek zihinsel yeteneğe sahip değilse, cezai sorumluluk altında olmaz. Suç işleyebilme kabiliyeti, kişinin suç işlemek için gerekli olan davranışları kontrol etme yeteneği ile ilgilidir. Eğer kişinin suç işlemek için bu kontrol yeteneği yoksa, o kişi suç kabiliyetsiz sayılacaktır. Bu durumda, kişi cezai sorumluluk altında olmayacak ve hukuki açıdan suçsuz kabul edilecektir.

Freudenberg'de işlenen cinayetin faili olan iki kız çocuğu şu anda Almanya'da Gençlik Dairesi'nin koruması altında.

Artı49

HABERE YORUM KAT