Köln Bonn havalimanında yakalandılar! İkisi Türk üç kişi...

Köln Bonn havalimanında yakalandılar! İkisi Türk üç kişi...

Köln'ün, Bonn Havalimanı'ndaki federal polis üç başarılı arama çalışması gerçekleştirdi.

Köln'ün, Bonn Havalimanı'ndaki federal polis üç başarılı arama çalışması gerçekleştirdi.

Federal polis memurları, sabah 11:15 sıralarında İstanbul'dan giriş için başvuran 57 yaşındaki bir kişiyi kontrol etti. Türk vatandaşının dolandırıcılık için para cezası ödememesi üzerine Tübingen cumhuriyet savcılığından açık bir tutuklama emri çıkartıldı.

Aranan kişinin nihayetinde engelleyebildiği 55 günlük kefaret ücretini Dinslaken'de, yerel polis karakoluna toplam 2437 euro  ödeyerek, aynı zamanda bir tanıdığına bilgi verdikten sonra Depozito fişini ibraz etti. 57 yasındaki türk daha sonra serbest bırakıldı.

Olayın üzerinden kısa bir vakit geçtikten sonra saat 11:25 civarında, Savcılıktan bir sonraki tutuklama emri ortaya çıktı. Ağustos 2020'den beri Bremen cumhuriyet savcısı tarafından aranan ve Türkiye'ye uçakla gitmek isteyen 28 yaşındaki bir Almanla ilgiliydi. Polis tarafından aranmasının gerekçesi ise aranan kişinin tam olarak ödemediği iki tefecilik cezasıydı. Usul masrafları dahil toplam 2539,55 euro ödedikten sonra, 38 günlük kefaretini ödedi ve özgür kaldı.

Son olarak Arnavut uyruklu Tiran'dan Köln/Bonn Havalimanı'na varışından sonra federal polis tarafından tutuklandı.  Almanya'ya giriş kontrolü yapan polis memurları bir arama karşılaştırması yaptıklarında, Münih savcılığından bir tutuklama emri olduğu ortaya çıktı. 31 yaşındaki kaçak bu yılın başından beri aranıyordu. Sebebi ise Dachau bölge mahkemesinin 2020'de yasadışı yerleşke sonrası mahkûm ettiği bir para cezasını ödenmemişti ancak 575 euro kefaret ücreti ödeyerek, 50 günlük yedek hapis cezasından kurtulup yolculuğuna devam edebildi.

Artı49
Fotoğraf:Unsplash

HABERE YORUM KAT