"Kırmızı alarm" verilmişti: "Zoltan" Fırtınası Almanya'yı esir aldı

"Kırmızı alarm" verilmişti: "Zoltan" Fırtınası Almanya'yı esir aldı

Almanya'da başkent, Zoltan Fırtınası'na esir düştü.

Almanya'nın kuzeyi, şiddetli rüzgar ve sağanak yağışlarla kasıp kavruluyor.

Meteoroloji uzmanlarının yaklaşık bir hafta öncesinden uyarılarını yaptığı "Zoltan" Fırtınası, başkent Berlin'de trafik kaousuna neden oldu. Bu sabah saatleri itibariyle yolculuk yapmak üzere tren istasyonlarına gelen vatandaşlar, iptaller ve gecikmelerle karşı karşıya kaldı.

Yetkililer tarafından yapılan bilgilendirmede, hava koşullarına bağlı olarak aşağıdaki seferlerde, "gecikmeler" ve "süresiz iptaller" yaşanılabileceği belirtildi:

- Hamburg/Hannover'dan başlayan seferlerde
- Kassel ve Frankfurt/Stuttgart/Basel arası seferlerde
- Würzburg ve Münih arası seferlerde
- Berlin/Leipzig/Erfurt ve Frankfurt arasında seferlerde
- Köln ile Kassel arası ICE ve IC tren seferlerinde

AĞAÇLAR RAYLARA DEVRİLİYOR

"Kasırga" boyutlarında esen şiddetli rüzgarlar, tren rayları etrafındaki ağaçları deviriyor. Bunun vatandaşların güvenliği için tehlike arz ettiğine işaret eden yetkililer, seferlerdeki gecikme ve iptallerin, yolcuların güvenliği için yapıldığını belirtiyor.

KENTLER TESLİM OLDU

Ağırlıklı olarak ülkenin kuzeyinde kendisini hissettiren fırtına, gündelik yaşamı da olumsuz yönde etkiliyor. Tatile çok kısa bir süre kala Noel pazarları kapalı kaldı. Feribot gezi seferleri iptal edildi. Bu sabah işe gitmek üzere harekete geçen binlerce Alman vatandaşı mağdur oldu.

Yetkililer, Aşağı Saksonya için de sel ve su baskınları uyarısında bulunurken, nehirlerin taşma olasılığına da dikkat çekti. Böyle bir durumda ormanlıklar ve tarım alanlarının sular altında kalabileceği belirtildi.

Şiddetli fırtınanın, en iyi ihtimalle Noel arefesine kadar sürmesi bekleniyor.

ARTI49

HABERE YORUM KAT