Kilise katliamında polis gözünün önündeki ipucunu kaçırdığını itiraf etti

Kilise katliamında polis gözünün önündeki ipucunu kaçırdığını itiraf etti

Hamburg'taki kilise saldırısını gerçekleştiren saldırgan hakkında yeni bir bilgi ortaya çıktı. Polis saldırgan hakkındaki bu bilgiyi gözünün önündeyken kaçırdığını itiraf etti.

Almanya'nın Hamburg kentindeki lsterdorf semtinde yer alan Yehova Şahitleri'ne ait bir kiliseye silahlı saldırı düzenlendi ve 7 kişi öldü.

Hamburg polisi, saldırganın Philip F. isimli 35 yaşında bir Alman vatandaşı olduğunu ve 18 ay önce kilise üyeliğinden ayrıldığını açıkladı. 

Polisler her ne kadar saldırganın yazdığı 300 sayfalık "Tanrı, İsa Mesih ve Şeytan Hakkındaki Gerçek" adlı eseri okuduklarını söyleseler de sonradan okumadıkları ortaya çıktı. 

Kitap, Aralık 2022'nin sonunda yayınlandı ve çok sayıda Yahudi karşıtı ifade içeriyordu. Philip F. yazdığı kitapta ayrıca Tanrı adına toplu katliamın meşru olduğunu ve Adolf Hitler'in de "İsa'nın bir aleti" olduğunu ilan ediyor.  

Polise göre, dini cemaatten ayrılmasının kesin nedenleri hala belirsiz.  

Ayrıca ocak 2023'te polis yetkilileri Philip F. hakkında isimsiz bir mektup aldığını açıkladı. Mektupta saldırganın akli dengesinin yerinde olmadığı ve yönetici ve patronlarına karşı sürekli saldırgan bir tutum içinde olduğu yazıyordu. 

Polis kitaptaki ifadelerin ve isimsiz mektubun halen yeterli görmediği için soruşturmaya devam ediyor. 

 

HABERE YORUM KAT