Hamburg saldırganıyla ilgili çok konuşulacak yeni iddia! Polis uyarılmış...

Hamburg saldırganıyla ilgili çok konuşulacak yeni iddia! Polis uyarılmış...

Almanya’nın Hamburg kentinde Yehova Şahitleri’ne bağlı bir kiliseye silahlı saldırı düzenleyerek 7 kişiyi öldüren saldırganın, olaydan yaklaşık iki ay önce polise ihbar edildiği ancak Alman polisinin önlem almadığı ortaya çıktı.

Almanya’nın Hamburg kentinde 10 Mart’ta Yehova Şahitlerine ait bir kiliseye yönelik silahlı saldırı düzenlendi. Silahlı saldırıda, aralarında doğmamış bir bebeğin de bulunduğu 7 kişi yaşamını yitirdi, 16 kişi de yaralandı.

Saldırgan, Philipp F., saldırıda kullandığı Heckler & Koch P30 tipi tabanca ile intihar etti.

Alman medyası, saldırıdan bir ay önce polise anonim bir mektup yollandığını duyurdu.

Mektupta Philipp F.’in dindarlara, özellikle de Yehova’nın Şahitleri’ne karşı özel bir öfke beslediğinin yazdığı ifade edildi. Mektupta ayrıca saldırganın zihinsel sorunları olduğu ancak tıbbi olarak teşhis konulmadığının yazıldığı aktarıldı.

Gelen mektup üzerine polis ekiplerinin Şubat ayında saldırganın evine gittiği, saldırganın polisle iş birlikçi bir yaklaşımla konuştuğu aktarıldı.

Hamburg Polis Şefi Ralf Martin, “Bir kişinin psikolojik bir hastalığı olabileceğinden endişe duyulduğu ifade edilen isimsiz bir ihbar, bu tür önlemler için tek başına bir temel oluşturmaz” dedi.

HABERE YORUM KAT