Kefen bezine vergi var, kürke vergi yok

Kefen bezine vergi var, kürke vergi yok

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Kefen bezinden vergi alan hükümet, kürkte vergiyi sıfırladı. Bu mudur adalet?" dedi.

ANKARA - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş Ankara'da muhtarlarla bir araya geldi. 

Kılıçdaroğlu, kürkten vergiyi kaldıran hükümeti eleştirdi. 

"Muhtarları yüceltmemiz lazım"

İşte konuşmasından satır başları:

"Muhtarlarımız seçimle geldi. Sizlerle ilgili büyük projelerimiz var. Muhtarların bütçesi var mı yok. Sizin diğer seçilenlerle ne farkınız var. Niye siz demokrasinin 3. sınıf insanları olarak bir kenarda tutuluyorsunuz. Sizleri yüceltmemiz lazım. Elbirliği ile çalışmamız, birlikte yürütmemiz gerekiyor.

"Sorunu en iyi bilen kişi muhtar"

Bir mahalle, bir köyle ilgili karar alınacaksa önce o mahallenin muhtarına soracaksınız. Sorunu en iyi bilen kişi muhtar. 2002'den beri siyasetteyim. Bir vatandaş bakana ulaşamaz, yardımcısına ulaşamaz, genel müdüre ulaşamaz, vekile ulaşamaz, belediye başkanına ulaşamaz en rahat ulaştığı kişi muhtardır. Vatandaş gider muhtara derdini anlatır. Böyle bir ortam içerisinde vatandaş derdini size anlatıyorsa, sizin de bu derdi çözme konusunda yetkiliye ulaşabilmeniz lazım.

"Neden Ankara 24 saat canlı değil"

Kırsal oldu mahalle. Bu yükü nasıl çeksin vatandaş. Ankara-Eskişehir yoluna doğru büyüyor. Niye büyük fuarlar yapılmaz, neden Ankara'ya turist gelmez. Neden Ankara akşamları sessizleşir, neden 24 saat canlı değildir.

Ankara dünyanın ilk planlı başkentlerindendir. Ankara'yı kuranlar güçlü bir planlama yapmışlardır. Geniş caddeler, güzel binalar yapmışlardır. Bakın "Cumhuriyeti biz böyle kazandık" fotoğrafı Ankara'da çekilmiştir. Ankara'yı yönetecek kişilerin dürüst olması lazım, kul hakkında tecavüz etmemesi lazım. Siyaseti bir zenginleşme aracı olarak görmemesi, eşe dosta rant sağlamaması lazım.

"Mansur Yavaş, aday oldu benim mal varlığım bu diye açıkladı"

Mansur Yavaş bunu yapmayacak insanlardandır. Aday oldu benim mal varlığım bu diye açıkladı. Bu harama el uzatmayacağım demektir. Herkesin hakkını koruma konusunda sizin destekleriniz çok önemlidir.

"Biz milliyetçiliği Kıbrıs'ın Beşparmak dağlarına yazdık"

17 yıldır tek başlarına yönetiyorlar. Vergi dediler aldılar, sizlerin vergileri ile kurulan fabrikaları sattılar. Şimdi geldi silah fabrikalarına ya bir devlet kendi fabrikasını yabancılara satar mı? Milliyetçilik vatanseverliktir. Milliyetçi olan adam kalkar da fabrikasını satar mı? Sen önce benim köylüm kazanacak demezsen hangi milliyetçilikten bahsediyorsun. Tank palet fabrikası sıradan bir fabrika değil. Bir uçak için devasa bir fabrika Katar ordusuna peşkeş çekilir mi ya! Rahmetli Ecevit "Biz milliyetçiliği Kıbrıs'ın Beşparmak dağlarına yazdık" derdi. Milliyetçilik budur.

Vatanına sahip çıkanın başımızın üzerinde yeri vardır. Ayrıştırdılar neredeyse millet birbirini boğazlayacak nedir bu. Ankara'ya barışı ve birlikteliği getirecek kişinin adı Mansur Yavaş'tır. Su vergi, elektrik vergi, kefen bezi alırsın vergi. Ne yaptılar biliyor musunuz? Kürkte vergiyi sıfırladılar bu mudur adalet!

"Kefen bezine vergi var kürke vergi yok"

Kefen bezine vergi var kürke vergi yok. Nasıl bir vergi politikası. Niye Saray sosyetesi kürk alacak da onun için. Bir kişi 3 bin kişilik koruma ordusuyla geziyorsa vatandaşından kopmuş demektir.Bakmayın millet edebiyatına, biz size kul hakkına el uzatmayız sözünü veriyoruz.Bir çocuk yatağa aç giriyorsa o dert benim derdimdir. 17 yıldır memleketi yönecekler 17 yılın sonunda vatandaşı soğan kuyruğuna sokacaklar sonra bu da olacak varlık kuyruğu. Bu milletin aklıyla dalga geçmektir. Soğanı Mısır'dan alıyoruz. Diline dolamıştı Sisi, Sisi diye ne oldu?

Devlet akılla, liyakatla yönetilir hamasetle yönetilmez. Hoşgörüyü, kardeşliği yüreğinizden eksik etmeyin, sağ olun, var olun...

HABERE YORUM KAT