Kedinin o hareketi cinayetin çözülmesini sağladı

Kedinin o hareketi cinayetin çözülmesini sağladı

Kayseri'de geçen yıl öldürülen Hasibe Soykuk'un katil zanlısı, 115 saatlik kamera görüntülerine giren bir kedinin panikle kaçması sayesinde çözüldü.

Kayseri'de 13 Kasım 2023'te işlenen bir cinayet, jandarmanın izlediği 115 saatlik kamera görüntülerindeki bir kedinin 'hayatın olağan akışına aykırı' bir şekilde kaçtığının belirlenmesi üzerine çözülebildi.

Melikgazi ilçesi Gesi Güney Mahallesi Yüksel Çavuşoğlu Caddesi'ndeki iki katlı evde oturan Hasiye Soykuk, hayvanlarını otlattıktan sonra eve gelen eşi S.A.S. tarafından ölü bulundu.

Olay, geçen yıl 13 Kasım saat 21.00 sıralarında Melikgazi ilçesi Gesi Güney Mahallesi Yüksel Çavuşoğlu Caddesi'ndeki 2 katlı evde meydana geldi. S.A.S. hayvanlarını otlattıktan sonra eve geldiğinde eşi Hasibe Soykuk'u (51) kanlar içinde yerde yatarken buldu. Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde Hasibe Soykuk'un kafasına sert bir cisim ile vurularak öldürüldüğü belirlendi.

KAMERA GÖRÜNTÜLERİ İNCELENDİ

Jandarma ekipleri soruşturma kapsamında Soykuk'un eşi S.A.S., oğulları S.S. ve B.B.S. ile komşuları İsmail Kocatürk'ü gözaltına aldı. Ekipler bir yandan da 115 saatlik güvenlik kamerası görüntülerini izledi. Soykuk'un arka bahçesini gören kameradaki görüntülerin birinde bir kedinin 'hayatın olağan akışına aykırı' hareketlerde bulunarak, panikle kaçtığı belirlendi.

Bunun üzerine araştırma bu bölgede yoğunlaştı. Yapılan araştırmada Hasibe Soykuk'un komşusu ve çocuklarının arkadaşı olan İsmail Kocatürk'ün evinin bulunduğu yerde kan izlerinin olduğu tespit edildi. Kocatürk'ün evinde yapılan incelemede de evin bazı bölümlerinde ve lavaboda kan izleri bulundu.

Soykuk'un eşi S.A.S., ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakılırken, diğer 3 şüpheli ise adliyeye sevk edildi. İlk ifadesinde cinayeti kendisinin değil Soykuk'un oğlu B.B.S.'nin işlediğini ileri süren İsmail Kocatürk tutuklandı, Soykuk'un 2 oğlu ise serbest kaldı.

Hırsızlık' ve dolandırıcılık suçlarından da 9 farklı suç kaydı olduğu ortaya çıkan İsmail Kocatürk, cezaevinden bir dilekçe yazarak suçunu itiraf etti. Yeniden ifadesi alınan Kocatürk, "Hasibe Soykuk'un ailesi ile 4 gün için gübre taşıma için anlaştım. 1 günlük ücretimi verdiler. 500 lira aldım. Ama 3 günlük ücretim olan toplam 1500 TL'yi vermediler" dedi. Hasibe Soytürk'le bu yüzden tartıştığını anlatan Kocatürk, ardından cinayeti işlediğini söyledi.

HABERE YORUM KAT