Almanya'da "hizmetçi" cinayeti

Almanya'da "hizmetçi" cinayeti

Almanya'da, bir evde çalıştığı sırada hırsızlık yaptığı için işten kovulan hizmetçi, aynı eve yeniden hırsızlık yapmak için girince ev sahibi yaşlı kadınla karşılaştı. Kadınla sözlü tartışmaya giren hizmetçi, yaşlı kadını canice öldürdü.

Almanya'nın Kuzey Ren-Vestfalya eyaletine bağlı Essen şehrinde, akıllara durgunluk veren bir cinayet olayı meydana geldi. Bir kadın, daha önce evinde hizmetçilik yaptığı ancak "hırsızlık yaptığı" iddiasıyla kendisini işten kovan yaşlı kadının evine girerek, tekrar hırsızlık yapmak isterken yakalanınca, laf dalaşına girdiği 86 yaşındaki ev sahibi kadını canice öldürdü.

İTİRAF ETTİ

Cinayete ilişkin açılan davanın dünkü duruşmasında suçunu kabul eden 1 çocuk annesi 30 yaşındaki katil, "yaşlı kadının evde olmadığını düşünerek hırsızlık yapmak üzere eve girdiğini" itiraf etti. "Köşeye sıkıştığını ve ne yapacağını bilemediğini, panikle yaşlı kadını öldürdüğünü" dile getiren fail, "uyuşturucu bağımlısı erkek arkadaşıyla aynı evde kaldığını ve kendisini hırsızlık yapmaya mecbur hissettiğini" de ekledi.

Zanlı ayrıca, evlerine "yardımcı" olarak gittiği başka müşterilerinden de para ve mücevher çaldığını beyan etti. 6 yaşında bir kız çocuğu annesi olan katil, ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanıyor.

ARTI49

HABERE YORUM KAT