'Kaynaklar halka harcansaydı, sorun kalmazdı'

'Kaynaklar halka harcansaydı, sorun kalmazdı'

CHP Strazburg'un düzenlediği Avrupalı Türklerin Sorunları panelinde konuşan Oktan Erdikmen, "AKP kaynakları saraylara ve yandaşlara değil, halka harcasaydı; gurbetçi emekli maaşını da, ucuza uçak biletini de alırdı, Kapıkule'de sıra da beklemezdi" dedi.

STRAZBURG - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Strazburg Birliği, Avrupalı Türklerin Sorunları başlıklı bir panel düzenledi. 

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Yurt dışında yaşayan vatandaşların, emeklilik, uçak biletleri, bilgi transferi, sosyal yardım soruşturmaları, vatandaşlık iptalleri, eğitim, aile içi şiddet, ırkçılık ve ayrımcılık gibi sorunlarının ele alındığı panelin açılışını CHP Strazburg Birliği Başkanı Mustafa Kemal Özçelik yaptı.

Gurbetçi gözünü aç EMLAKZEDE olma

Yurt dışında yaşayan vatandaşların yerel seçimlerde oy kullanamadığını belirten Özçelik, buna rağmen Türkiye'deki akrabaları arayıp ikna ederek, imkanı olanların seçim günü gidip sandık başında durarak, CHP'nin adaylarına destek olmasını istedi.

782_4-001.jpg

Fransa'da yaşayan Türklerin Fransız siyasi partileriyle ve sivil toplum örgütleriyle daha yakından çalışmaları gerektiğini vurgulayan Özçelik, "Yaşadığımız ülkede ne kadar aktif olursak, sorunlarımızın çözümüne o kadar katkı sağlarız" ifadelerini kullandı.

'390 milyar dolar nerede?'

Panelde konuşan Halk Tv Avrupa Temsilcisi Oktan Erdikmen ise, AKP'nin iktidara geldiği 2002 yılından bu yana, Türkiye'nin dış borcunın 130 milyardan 460 milyar dolara çıktığını hatırlattı. "60 milyar dolar da özelleştirme yapıldığı tahmin ediliyor. Ben şimdi soruyorum. Bu 390 milyar dolar nerede? Bu para halka harcansaydı, gurbetçi emekli maaşını da alırdı, ucuza uçak biletini de alırdı, Kapıkule'de sıra da beklemezdi" dedi.

'Sorunları yaratan, sorunları çözemez'

AKP'nin yurt dışında yaşayan vatandaşlara verdiği emeklilik, uçak biletlerinde indirim ve seçim bölgesi oluşturulması gibi sözlerini tutmadığını hatırlatan Erdikmen, "AKP, 2011 yılında getirdiği emeklilere Minijob olarak tabir edilen işlerde çalışma hakkını 2012 yılında kendisi yasakladı. 2015'ten bu yana da kendi getirdiği yasağı kaldırmayı vadediyor. Sorunları yaratan bir partinin sorunları çözmesi beklenemez. Türkiye'de yaşayan insanlarımızın sorunları ne zaman çözülürse, bizim sorunlarımız da o zaman çözülür. Holdinglerin, yandaşların değil, halkın ve işçi kesiminin çıkarlarını gözeten bir hükümet iş başına geldiğinde" diye konuştu.

Panelin sonunda Halk Tv Avrupa Temsilcisi Oktan Erdikmen, Halk Kitap'tan çıkan "Gurbetçileri Anlama Kılavuzu" adlı son kitabını imzaladı.

782_10.jpg

 

HABERE YORUM KAT