Kaçak göçle mücadelede gözle görülür başarı: Türkler sırayı koruyor

Kaçak göçle mücadelede gözle görülür başarı: Türkler sırayı koruyor

Federal Göç ve Mülteciler Dairesi, iltica başvurularında, 2024'ün ilk çeyreğinde geçen yıla göre düşüş yaşandığını açıkladı.

Almanya'da yeni iltica başvurularının sayısı 2024'ün ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine kıyasla önemli ölçüde düştü. Nürnberg Federal Göç ve Mülteciler Dairesi'ne (BAMF) göre, Ocak ve Mart ayları arasında 65 bin 419 ilk başvuru yapıldı. Bu rakam 2023'ün aynı dönemiyle karşılaştırıldığında yüzde 19,2'lik bir düşüşe işaret ediyor.

Rakamlara dair Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser tarafından yapılan açıklamada, "Bu da eylemlerimizin işe yaradığını gösteriyor. Çok sayıda insanı savaş ve terörden korumaya devam ediyoruz ve aynı zamanda korumamıza ihtiyaç duymayan insanların sayısını da etkili bir şekilde sınırlandırıyoruz" denildi.

Geçici sınır kontrolleri Ekim ayından bu yana 17 bin 600 izinsiz girişi engelledi. Federal Polis bu kontroller sonucunda o tarihten bu yana 700'den fazla kaçakçıyı tutukladı. Faeser, "Düzensiz göçü uzun vadede etkin bir şekilde sınırlandırmak için sınır kontrollerini gerektiği sürece devam ettireceğiz" diye konuştu.

LİSTENİN BAŞINDA YİNE SURİYELİLER VAR

İltica sayılarındaki düşüş eğilimi yılın başından beri belirgindi. Mart ayında, Ocak ayına kıyasla neredeyse 10 binden daha az ilk başvuru kaydedildi. Federal Ofis'e göre 2024'ün ilk çeyreğinde en çok başvuru 20 binin biraz altında bir rakamla Suriye'den geldi. Suriye'yi Afganistan (10 bin 198) ve Türkiye (10 bin 119) takip etti. İlk çeyrekte sığınmacılardan gelen 80 bin 651 ilk ve müteakip başvuru hakkında karar verildi. Yüzde 46.1 ile yarısından azına koruma statüsü verildi.

ARTI49

HABERE YORUM KAT