İşte Almanların tatil için ilk tercihi

İşte Almanların tatil için ilk tercihi

Almanya'da Kasım ayında gerçekleşen seyahat satışlarında, yaklaşık 1,8 milyar euroluk paket tur satışı kaydedildi ve bu satışların zirvesinde Türkiye yer alıyor.

Almanya'da Kasım ayında gerçekleşen seyahat satışlarında, yaklaşık 1,8 milyar euroluk paket tur satışı kaydedildi ve bu satışların zirvesinde Türkiye bulunuyor. Alman pazarında özellikle 2024 sezonuna dönük erken rezervasyon satışlarında dikkat çeken artışlar yaşanırken, Türkiye, Alman turistler arasında en popüler destinasyon olarak öne çıkıyor.

Pazar araştırma şirketi TDA tarafından açıklanan verilere göre, Kasım ayında yapılan seyahat satışlarının yüzde 54'ünü organize tatil satışları oluşturdu. Bu dönemde gerçekleşen erken rezervasyon satışları, 2022'nin aynı dönemine göre yüzde 23 artarak güçlü bir performans sergiledi. Türkiye, bu başarıda öne çıkan destinasyon olarak, İspanya ve Yunanistan gibi diğer rakipleri geride bırakarak Alman turistlerin tercihinde birinci sırada yer aldı.

Almanya pazarında 2024 sezonuna dönük satışlarda Doğu Akdeniz bölgesinde yüzde 30, uzak mesafe destinasyonlarda ise yüzde 10'luk bir artış görüldü. Bu, Alman tatilcilerin gelecek sezon için önceden rezervasyon yapmaya olan ilgilerini yansıtıyor.

Rezervasyon gelirlerinde pandemi öncesine kıyasla yüzde 3'lük bir artış yaşanırken, misafir sayısında hala pandemi öncesi dönemin yüzde 18 gerisinde bir seyir sürüyor. Ancak paket tatil satın alanların sayısında belirgin bir artış gözlemleniyor. Tur operatörleri aracılığıyla tatil alanların sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 54 arttı.

TDA'nın raporuna göre, geçen yılın aksine enflasyon, enerji ve ısınma giderlerindeki artış, Almanların tatil planlamalarını olumsuz etkilemiyor. Tur operatörlerinin son dakika ucuz teklifler sunma konusundaki tutumu, Alman tatilcileri erken rezervasyon yapmaya yönlendiriyor. Ancak kümülatif satışlardaki yüksek artışın, önümüzdeki haftalarda ve aylarda bir düşüşe işaret ettiği belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT