Brückentage 2024: Yeni yılda daha fazla tatil için köprü günlerini kaçırmayın

Brückentage 2024: Yeni yılda daha fazla tatil için köprü günlerini kaçırmayın

2024'te resmi tatilleri ve köprüleme günlerini akıllıca kullanırsanız, tatilinizden daha fazla yararlanabilirsiniz.

2022 ve 2023 yılı resmi tatiller açısından iyi yıllar olmadı. Bir çok tatil hafta sonuna denk geldi. 2024 ise yüzümü gülüyor. Sadece bir resmi tatil hafta sonuna denk geliyor. Yine de belirtmek isteriz ki şubat, haziran ve temmuz aylarında hiç resmi tatil yok.

Güzel haberi şimdiden söyleyelim; 25 günlük tatillerinizi 61 güne yada 30 günlük tatillerinizi 69 güne çıkarabileceksiniz. Tek yapmanız gereken köprü günlerini akıllıca kullanmak.

BRÜCKENTAGE NEDİR?

"Brückentag" kelimesi Almanca'da "köprü günü" anlamına gelir. Bu, tatil günleri veya hafta sonları arasında kalan bir iş günüdür. Eğer bu gün izin alınırsa, uzun bir hafta sonu elde edilir.

"Brückentag" kelimesi, Almanya'da oldukça yaygın bir kullanıma sahiptir. Bu kavram, tatil günleri veya hafta sonları arasında kalan bir iş günüdür. Eğer bu gün izin alınırsa, uzun bir hafta sonu elde edilir. Özellikle tatil dönemlerinde, birçok kişi bu fırsatı değerlendirerek, tatil yapmak için izin alır.

Gelin hepbirlikte resmi tatil günlerine ve çalışanların tatilleri için 2024 yılında köprü günlerini nasıl hesaba katacaklarına göz atalım:

Ocak ayında köprü günleri
4 gün tatil / 9 gün izin

Yılbaşı 2024'te Pazartesi gününe denk geldiği için yıl dört günlük bir haftayla başlıyor. Bu nedenle 2 Ocak'tan 5 Ocak'a kadar izin alanlar toplam 9 gün izinli olacak.

Bavyera, Baden-Württemberg ve Saksonya-Anhalt eyaletlerinde Üç Bilge Adam bayramı 6 Ocak'ta kutlanıyor. Ancak bu yıl cumartesi gününe denk geliyor.

Mart ayında köprü günleri
4 tatil günü / 9 gün izin veya 4 tatil günü / 10 gün izin

Berlin ve Mecklenburg-Vorpommern'de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü resmi tatildir. Çalışanlar 4-7 Mart tarihleri arasında da izin alırlarsa, toplam 9 gün tatil yapabilirler.

Ancak diğer eyaletler için ise Kutsal Cuma 29 Mart'ta. Bu tarihten önce (25-28 Mart tarihleri arasında) 4 gün izin alanlar, izin günlerinin sayısını önemli ölçüde artırabilir ve 1 Nisan'daki Paskalya Pazartesi gününden de faydalanabilirler. Böylece arka arkaya 10 izin yapmış olursunuz.

Nisan ayında köprü günleri
8 gün tatil / 16 gün izin

Yarım ay tatiliniz var. Burada da Paskalya tatili olan Kutsal Cuma ve Paskalya Pazartesi günleri bunu mümkün kılıyor. Tüm eyaletlerde çalışanlar sadece Mart ayında değil, 2-5 Nisan tarihleri arasında da tatil yaparlarsa tam 16 gün izin almış oluyor.


Mayıs ayında köprü günleri
2 tatil günü / 5 gün izin veya 1 tatil günü / 4 gün izin veya 4 tatil günü / 9 gün izin

Mayıs ayı tatil ayı.

Mayıs 2024'te İşçi Bayramı çarşamba gününe denk geliyor. Eğer 2 ve 3 mayıs'ta tatil yaparsanız 2 günlük izin 5 güne çıkıyor.

Eğer 10 Mayıs'ta tatil yaparsanız uzatılmış bir hafta sonu var. Her zamanki gibi Yükseliş Günü 9 mayıs perşembe gününe denk geliyor. Ama aslında neden böyle? Resmi tatil her zaman Paskalya'nın 40. gününde ve dolayısıyla Paskalya pazarından 39 gün sonra gerçekleşir.

Toplamda dokuz gün izin almak için bir şans daha var: 21 Mayıs'tan 24 Mayıs'a kadar tatil yapın ve 20 Mayıs'taki Beyaz Pazartesi'yi kullanın. Hıristiyanlar her zaman Paskalya'dan yedi hafta sonra Pentekost'u kutlarlar.

Baden-Württemberg, Bavyera, Hamburg, Kuzey Ren-Vestfalya, Rheinland-Pfalz ve Saarland eyaletlerinde yaşayanlar 16 gün izin kullanabilirler. Corpus Christi 30 Mayıs'ta. 27-29 Mayıs tarihleri arasında ve 31 Mayıs'ta dört gün daha izin alırsanız iki haftadan fazla tatil yapmış olursunuz.

Ağustos 2024'te köprü günleri
4 gün tatil / 9 gün izin

Varsayım Günü Saarland ve Bavyera'nın bazı bölgelerinde resmi tatildir. Bu yıl 15 Ağustos'ta gerçekleşmektedir. Dokuz gün tatil yapmak için 4 gün tatil yapmak gerekiyor (12, 13, 14 ve 16 Ağustos).

Augsburg sakinleri 8 Ağustos'ta Augsburg Barış Festivali için ek bir resmi tatil daha bekleyebilirler. Tatil hesaplarından dört gün düştüklerinde (5-7 ve 9 Ağustos) Augsburglular dokuz gün boyunca işe gitmek zorunda kalmayacaklar.

Eylül ayında köprü günleri
4 gün tatil / 9 gün izin

Dünya Çocuk Günü 20 Eylül'de çocuk haklarına dikkat çekmektedir. Thüringen'de resmi tatildir. Dört günlük tatil (16, 17, 18 ve 19 Eylül) dokuz gün tatil haline dönüşebilir..

Ekim ayında köprü günleri
1 tatil günü / 4 gün izin

Almanya'da ekim ayının ilk perşembe günü Alman Birlik Günü kutlanır. Eğer 4 Ekim'de de izin alırsanız, 4 gün tatil yapmış olursunuz.

Brandenburg, Bremen, Hamburg, Mecklenburg-Vorpommern, Aşağı Saksonya, Saksonya, Saksonya-Anhalt ve Thüringen eyaletlerinde çalışanlar için ikinci bir gün izin verilmektedir. Reformasyon Günü ise 31 Ekim'de. Bugün de perşembe gününe denk geldiği için dört günlük bir tatil söz konusu olabilir. Bunun için 1 Kasım'da tatil yapabilirsiniz.

Kasım ayında köprü günleri
4 tatil günü / 9 gün izin veya 2 tatil günü / 5 gün izin

Azizler Günü 1 Kasım'da kutlanıyor. Bu gün Bavyera, Baden-Württemberg, Kuzey Ren-Vestfalya, Rheinland-Pfalz ve Saarland eyaletlerinde kutlanmaktadır. Dokuz gün izin almak için 28-31 Ekim tarihleri arasında izin başvurusunda bulunmanız gerekmektedir.

Saksonya'da 20 Kasım çarşamba günkü Dua ve Tövbe Günü sayesinde de bir şeyler elde edebilirsiniz. Köprü günleri olan 21 ve 22 Kasım'da izin başvurusunda bulunanlar 5 gün izin alacaktır.

Aralık ayındaki köprü günleri
3 tatil günü / 9 gün izin

Noel Günü ve Boxing Günü çarşamba ve perşembe günlerine denk geldiği için 23, 24 ve 27 Aralık tarihlerinde 9 gün izin alabilirsiniz. Yeni yıl 2025 çarşamba gününe denk geliyor.

ARTI49

HABERE YORUM KAT