İstanbul'da CHP'nin oyları artıyor

İstanbul'da CHP'nin oyları artıyor

"Oylarımız çalındı" itirazının ardından bazı sandıklarda yeniden yapılan sayımlarda, Ekrem İmamoğlu'nun oylarının arttığı görüldü. CHP'ye Bağcılar'da 315, Kadıköy'de 424 oy daha eklendi.

İSTANBUL - AKP İstanbul İl başkanlığı tarafından ortaya atılan seçimde usulsüzlük iddiaları çerçevesinde yapılan itirazlar Beykoz, Çekmeköy, Fatih, Çatalca, Şile, Bayrampaşa ve Gaziosmanpaşa'da İlçe Seçim Kurulları tarafından kabul edildi. Karar doğrultusunda itiraz edilen sandıklardaki oylar yeninden sayılacak.

Beşiktaş ve Beyoğlu İlçe Seçim Kurulları ise, AKP'nin itirazını "soyut olduğu, belgeye dayanmadığı" gerekçesiyle reddetti. AKP'nin bu kez de İl Seçim Kurulu'na başvuracağı öğrenildi.

CHP eski Milletvekili Barış Yarkadaş ve Parti Meclisi Üyesi Mehmet Ali Çelebi, Twitter hesaplarından yaptıkları açıklamalarda, bazı sandıklarda yapılan sayımlarda oyların arttığını duyurdular.

Bu kaynaktan alınan bilgilere göre, İstanbul Bağcılar 4. Bölge'de yapılan itirazlar sonucu oylar yeniden sayıldı. CHP'nin oyları böylece 315 tane daha arttı. Kadıköy'de yapılan yeni sayımda CHP'nin oylarına 424 ekleme daha yapıldı.

Esenler’de AKP’nin itiraz ettiği 8 sandıkta toplam geçersiz sayısının 125 olduğu belirtildi. Tutanakları kontrol ettiklerini vurgulayan CHP PM Üyesi Mehmet Ali Çelebi, "90 tanesinde birden fazla mühür farklı bölgelere basılmış silgi ile mi sileceksiniz!" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
1 Yorum