İslam Konferansı'na çağrılmayan Başkan: "Almanya'da Müslümanlar konuşmaktan korkuyor"

İslam Konferansı'na çağrılmayan Başkan: "Almanya'da Müslümanlar konuşmaktan korkuyor"

Almanya Müslümanlar Merkez Konseyi Başkanı Aiman Mazyek, "Ülkemizdeki pek çok Müslüman konuşmaktan korkuyor" dedi.

Almanya Müslümanlar Merkez Konseyi (ZMD) Başkanı Aiman Mazyek, "antisemitizmle mücadele" kapsamında Müslümanların ötekileştirilmemesi gerektiğini savundu.

Mazyek, "RBB24 info" radyosuna yaptığı açıklamada, Almanya İçişleri Bakanlığı tarafından bugün Berlin'de düzenlenen "İslam Konferansı" toplantısına davet edilmediklerini söyledi.

"MÜSLÜMANLAR HUZURSUZ"

Davet edilmemelerinin nedenini bilmediğini ifade eden Mazyek, konseylerinin antisemitizmle mücadele ettiğini vurgulayarak, "Sosyal bütünleşmeye ihtiyacımız var. Çok net bir dayanışmaya ihtiyacımız var" ifadelerini kullandı.

Mayzek, Almanya'daki Müslümanlar için, "Ülkemizdeki pek çok Müslüman huzursuz, açıkça konuşmaktan korkuyor, tartışmaktan korkuyorlar" değerlendirmesinde bulundu.

Konferansın gündeminde "antisemitizm" ve "Müslüman düşmanlığı" ile mücadele yer alıyor.

İLGİNÇ ÇIKIŞ YAPMIŞLARDI

Ancak, konferansa, Hamas'ın İsrail'e yönelik saldırısını açıkça kınamadığı gerekçesiyle davet edilmediği ifade edilen Almanya Müslümanlar Merkez Konseyi, İsrail-Filistin savaşı sürerken ilginç bir çıkışta bulunmuştu.

Kuzey Ren-Vestfalya’daki dört İslami dernek, Eyalet Başkanlığı ile görüştükten sonra Hamas’ın İsrail’e saldırılarını kınamıştı. Söz konusu dernekler arasında Müslümanlar Merkez Konseyi de bulunuyordu.

Derneklerle Eyalet Başkanlığı arasında, “Hamas’ın sokaklarımızda gerçekleştirdiği terörist saldırıların alkışlanmasına ve görmezden gelinmesine” izin verilmeyeceğine dair mutabık kalındığı duyurulmuştu.

KİMLER YER ALIYOR

Konferansta İçişleri Bakanlığı yetkililerinin yanı sıra Almanya'daki Müslüman, Yahudi kuruluşları ile kilise temsilcileri, sivil toplum örgütleri, bilim ve siyaset dünyasından da isimler yer alıyor.

Ancak daha önceki konferansa davet edilen Almanya Müslümanlar Merkez Konseyi, bu kez Hamas'ın İsrail'e yönelik saldırısını açıkça kınamadığı gerekçesiyle davet edilmedi.

Öte yandan, Alman İslam Konferansı 2006 yılından bu yana düzenleniyor. Konferansın temel amacı ise ülkede yaşayan Müslümanlar ile devlet arasında merkezi bir diyalog platformu oluşturmak, Müslümanların dini ve toplumsal uyumlarını tesis etmek olarak açıklanıyor.

ARTI49

HABERE YORUM KAT