"İmamoğlu, YSK'ya baskı yapıyor"

"İmamoğlu, YSK'ya baskı yapıyor"

Ekrem İmamoğlu'nun YSK'ya baskı yaptığını iddia eden Binali Yıldırım, "Bu seçim murdar olmuş bir seçimdir. Murdar etin de kavurması olmaz" dedi.

İSTANBUL - Kesin olmayan sonuçlara göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçimlerini kaybeden AKP Adayı Binali Yıldırım,  düzenlediği basın toplantısında, Ekrem İmamoğlu'nun ve CHP'lilerin YSK'ya baskı yaptığını ileri sürerek, ""Sorumluluk taşımak bu, devlet umuru görmek bu. Dolayısıyla keşke Sayın İmamoğlu da bunu yapsaydı. Tribün, tribün dolaşacağına, meydan meydan dolaşacağına, adının altına belediye başkanı yazacağına, sakin, oturup benim gibi sonuçları bekleseydi. Bu, benim 15 gün içinde ikinci toplantım. İlk gün seçim değerlendirmesini AK Parti İstanbul İl Başkanlığında yaptım ve bu ikinci toplantım. Dolayısıyla bir itiraz süreci, yargılama süreci varsa bizim yapmamız gereken buna hakkıyla riayet etmek ve sonucu beklemek. Yani 'fazla gürültü yapan sonuç alır' hukuk devletinde böyle bir şey olmaz. İstediğiniz kadar bağırın çağırın. Hakimler kanunlara görev karar verirler. Hiçbir şekilde tehditlerle parmak sallamayla hiçbir hukuk adamına karar verdiremezsiniz" dedi.

Seçim murdar oldu

Bu seçimin murdar olduğunu, murdar etin de kavurmasının olmayacağını savunan Yıldırım, "Sürecin bu kadar uzun süreceğini tahmin ediyor muydunuz? İçişleri ve Adalet bakanlarının telefonla YSK üyelerini arayıp baskı kurduğu yönünde söylentiler var. Gerekçe olarak da sizin Cumhurbaşkanı ve bakanlarla görüşmenizi gösteriyorlar." şeklindeki soru üzerine de şunları söyledi: 

"Bizim Cumhurbaşkanı ve bakanlarla görüştüğümüz için onlar seçim kurulunu aramışlar öyle mi? İçişleri Bakanı bu iddiayı ortaya atanlar için suç duyurusunda bulundu. Ben, AK Parti'nin genel başkanlığını yaptım. Bu ülkede başbakanlık yaptım. Dolayısıyla partinin kuruluşunda yer aldım. Genel başkanımla her zaman görüşürüm. O arkadaşlar da benim bakanım olarak görev yaptılar. Bugün de görüşürüm yarın da her zaman görüşürüm. Buradan yola çıkarak YSK'yi etkileme gibi bir ithamda bulunmak akla ziyan bir iştir. Bu kadar açık ve net." ifadelerini kullandı.

Binali Yıldırım, seçimin yenilenmesine ilişkin olağanüstü itiraz müracaatının Büyükçekmece ile ilgili yapıldığını, Büyükşehir Belediyesi ile ilgili itirazın henüz yapılmadığını belirterek, bu itirazın da YSK'da henüz karara bağlanmadığını söyledi.

HABERE YORUM KAT