
İflas eden Alman moda zinciri tüm şubeleri kapatıyor
İflasın ardından bir Alman moda perakendecisi kalan tüm şubeleri kapatıyor
İflasın açıklanmasından yaklaşık altı ay sonra, moda zinciri Zapata'da ışıklar sönüyor. Zincirin çevrimiçi mağazası gibi kalan şubeler de kapanıyor. Sayfaya artık erişilemiyor.
İflas yöneticisi Matthias Reinel yoğun çabalara rağmen devam etmenin mümkün olmadığını doğruladı. Zapata da 2022'nin sonundaki iflasın ardından "cazibesini" kaybetti. Passau, Augsburg, Neu-Ulm ve Würzburg'da kalan dört mağaza kapanışlardan etkileniyor. Reinel, yaklaşan sona rağmen, neredeyse hiç işten çıkarma olmadığını söylüyor.
Almanya'da 2030 yılına kadar 4 milyon çalışan iş değiştirme riskiyle karşı karşıya
Zapata 1985 yılında kuruldu. Zirvedeyken şirket yaklaşık 15 lokasyonda faaliyet gösteriyordu. 2016'daki ilk iflasın ardından bu sayı dokuza düştü. En son rakamlara göre, zincirin cirosu yılda sadece 5 ila 6 milyon Euro.
Geçen yıldan bu yana iflas oranları artıyor: İşte Almanya’da iflas eden zincirler…
Almanya'da işten çıkarma dalgası: Binlerce kişi işsiz kalacak...
HABERE YORUM KAT