Hükümet tepkilere kulak asmadı: Almanya'da esrar tüketimi yasallaşıyor

Hükümet tepkilere kulak asmadı: Almanya'da esrar tüketimi yasallaşıyor

Koalisyon hükümetini oluşturan partilerin temsilcileri tarafından yürütülen süreç neticeye bağlandı. 19 Şubat'ta yapılacak Meclis oylamasının ardından, 1 Nisan itibariyle Almanya'da esrar tüketmek ve yetiştirmek önündeki yasal engeller kaldırılacak.

Almanya'da koalisyon hükümeti, halkı ikiye bölen ve ülke sınırları içerisinde esrar tüketiminin yasallaştırılması planlayan yasa tasarısının Meclis'e sunulması konusunda mutabakata vardı.

Uzun süren tartışmaların ardından anlaşmaya varılan sürecin nihai kararı, grup başkan vekilleri Dagmar Schmidt (SPD), Maria Klein-Schmeink (Yeşiller) ve Konstantin Kuhle (FDP) tarafından Berlin'de düzenlenen basın toplantısında ortak bir açıklamayla duyuruldu.

Açıklamaya göre, esrar tüketimini düzenleyen yasanın, 1 Nisan'da yürürlüğe girmesi bekleniyor.

MECLİS ONAY VERECEK

"Düzenlemeler, önlemeyi güçlendiren ve sağlığın, çocukların ve gençlerin korunmasını geliştiren modern bir uyuşturucu politikası için gerçek bir kilometre taşıdır" ifadeleriyle duyurulan yasanın, 19 Şubat'ta Federal Meclis'te kabul edilmesi bekleniyor.

Plana göre, 70'li yıllardan bu yana ülkede yetiştirilmesinin ve satışının yasak olduğu esrar, 1 Nisan'da Narkotik Yasası'ndaki yasaklı maddeler listesinden çıkarılacak. Federal Sağlık Bakanı Karl Lauterbach (SPD), yasaya dair "ergenleri uyuşturucudan mümkün olduğunca uzak tutmak, karaborsayı engellemek ve maddeleri kontrol etmek için yeni bir yaklaşım" değerlendirmesinde bulunuyor.

Ancak SPD'li siyasetçiler arasında esrar tüketimi ve yetiştiriciliği önündeki engelleri kaldıracak yasaya karşı çıkanların olduğu da biliniyor.

ARTI49

HABERE YORUM KAT
1 Yorum