Hükümet kanadından açıklama geldi: Çiftçi eylemlerinin asıl nedeni...

Hükümet kanadından açıklama geldi: Çiftçi eylemlerinin asıl nedeni...

FDP lideri ve Federal Maliye Bakanı Christian Lindner, çiftçi eylemlerine yönelik sert açıklamalarının ardından bir açıklama daha yaparak, "Barışçıl eylemler yapmak çiftçilerin demokratik hakkı" dedi.

Trafik Işığı Koalisyonu'nun ortaklarından FDP'nin lideri ve Federal Maliye Bakanı Christian Lindner, çiftçilerin ülkenin neredeyse tamamına yayılan protesto gösterilerine ilişkin açıklama yaptı.

Geçtiğimiz günlerde eylemlere karşı sert açıklamalarıyla gündeme gelen Lindner, "Gözlemlediğim kadarıyla protestolar çoğunlukla barışçıl ve yerinde. Çiftçilerin kendi çıkarları için ayağa kalkmaları da haklarıdır" dese de taleplerinin karşılanmayacağının altını çizdi.

"SİYASETÇİLER MÜDAHALE ETMEYE ÇALIŞIYOR"

Çiftçilerin eylemlerinin arkasında başka bir motivasyon olduğunu öne süren Linder, "Uzun yıllardır politikacıların tarımsal işletmelere müdahale etmeye çalıştığını çok eleştirel bir şekilde gözlemliyorum. Örnek olarak gübre yönetmeliğini, bitki koruma için kesin şartnameleri ve ayrılacak alanları gösterdi. Çiftçiler bu tür müdahaleleri patronluk taslama olarak algılıyor" diye konuştu.

Lindner, "Yeni sübvansiyonlar istiyorsanız, eski sübvansiyonlardan da vazgeçmek zorundasınız. Genel olarak, bu devletin mali sınırları var" ifadelerini kullandı.

ARTI49

HABERE YORUM KAT