Hollanda'ya kaçan eşcinsel rahip, tacize ve zorbalığa uğradığını açıkladı

Hollanda'ya kaçan eşcinsel rahip, tacize ve zorbalığa uğradığını açıkladı

Rahiplerin terfi için üst düzey yetkilileriyle yattığını iddia eden Alexander Usatov, kendisinin de eşcinsel olması sebebiyle tacize ve zorbalığa uğradığını açıkladı.

Geçen Sene görevini bırakıp Hollanda'ya kaçan rahip  Alexander Usatov, rahiplerin  terfi için kilisenin üst düzey yetkilileriyle yattığını öne sürerek, eş cinsel olduğu için kendisinin de tacize uğradığını açıkladı.

Rusya vatandaşı Usatov, 15 Nisan 2020'de kaleme aldığı yazıda inancını kaybettiğini ve bu yüzden kiliseyle sorunlar yaşadığını söylemişti. 1 Mart'ta başka bir yazı yayımlayan eski rahip, gey olduğu için hem meslektaşlarının hem de üstlerinin tacizine ve zorbalığına uğradığını ifade etti. Kiliseyi terk etmeye zorlandığını ve korktuğu için ülkeden kaçtığını ekledi.

Tacizlerin ve ölüm tehditlerinin ardından Avrupa'daki gey aktivistlerle iletişime geçip Hollanda'ya yerleşen Usatov, söz konusu yazıda şu ifadeleri kullandı:

Rus Ortodoks Kilisesi'nden ayrılmama yol açan ideolojik sebepler hakkında bir yazı yazmıştım. Şimdi her şeyi açıklamaya hazırım.

Kilise sisteminde kalamazdım. Sadece ateist olduğum için değil. Ben geyim ve Rus Ortodoks Kilisesi'nde hiç güvende hissetmedim. Son yıllarda benim yönelimimi bilen Metropolit'in ve çevresinin zulmüne uğradım.

Kilisede "gey lobisi" olduğunu söyleyen eski rahip, kurumu homofobik taklidi yapmakla suçladı:

Bir yandan gey lobisinin varlığından ve piskoposun yatağından geçtikten sonra kolay bir kariyer yapma fırsatından herkes haberdar. Diğer yandan coşkulu homofobikler kilisenin en aktif üyeleri.

Usatov, Metropolit Rostovlu Mercurius'la cinsel yönelimi hakkında konuştuktan sonra dışlandığını, zorbalığa uğradığını ve alay konusu haline geldiğini söyledi.

Metropolit Rostovlu Mercurius'un basın sözcüsü Igor Petrovsky, eski rahibin gey olduğunun bilinmediğini, aksi takdirde işini uzun zaman önce kaybedeceğini söyledi:

Kaynak: INDEPENDET

FOTO: INDEPENDET 

HABERE YORUM KAT