Hollanda'da "yüksek yargı üyelerini kral atıyor" dediğine bin pişman ettiler

Hollanda'da "yüksek yargı üyelerini kral atıyor" dediğine bin pişman ettiler

Yargı bağımsızlığı tartışmalarında Türkiye'deki hukuk sistemini Avrupa'dan örnekler vererek savunmaya çalışan Mehmet Sarı, İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz'ın verdiği cevap karşısında neye uğradığını şaşırdı.

Yargı bağımsızlığının tartışıldığı programda TÜRKAD Başkanı Mehmet Sarı, Avrupa'da bazı ülkelerde yüksek yargı mensuplarının bir kişi tarafından atandığını savunarak "Hollanda'da Hollanda kralı atama yapıyor" deyince İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz'dan sert cevap geldi. 

Poyraz, Sarı'ya "Hollanda'da hangi tarikatlar var? Hangi cemaatler var? O tarikat ve cemaatlerin yargıda kaç kontenjanı var? Şimdi Hollanda'da bunlar varsa o zaman ben bu örneğinizi çok mantıklı bulurum. Ama bunlar yoksa Türkiye'yi çözümlerken İngiltere'dir, Fransa'dır, Hollanda'dır buraları bırakalım. Bu topraklarla ilgili konuşurken bu topraklardan örnek veriniz" dedi. 

Hollanda Kralı örneğini veren Mehmet Sarı bu sözlere cevap veremeyince Uğur Poyraz'a "Kesinlikle, şüphesiz" ifadeleriyle hak verdi. 

Yarkadaş da Hollanda Kralı örneğini veren Mehmet Sarı'ya "ülkede denetim mekanizmalarının nasıl işlediğini niye anlatmıyorsun" diyerek cevap verdi. 

İŞTE O ANLAR: 

 

HABERE YORUM KAT