Hollanda’da tiyatrolar açılacak mı?

Hollanda’da tiyatrolar açılacak mı?

Hollanda’da Koronavirüs araştırmasına göre tiyatrolar bazı önlemlerle sosyal mesafe olmadan açılabilir.

Hükümet ve eğlence sektörünün ortaklığında Fieldlab (saha laboratuvarı) deneyleri yapılan Hollanda’da bazı etkinliklerin sosyal mesafesiz yapılabileceği belirlendi. Araştırmanın ilk sonucuna göre; tiyatro, gösteri ve konferanslar bazı önlemler çerçevesinde sosyal mesafe zorunluluğu olmadan yeniden güvenli bir şekilde açılabilecek.

BBC News’in yayınladığı habere göre; Fieldlab araştırmacıları, birkaç aydan bu yana seyircili olarak gerçekleştirilen tiyatro gösterisi, konferans ve konserlerde elde edilen sonuçların oldukça olumlu olduğunu açıkladı.

''1 TEMMUZ'DAN İTİBAREN AÇILABİLİR''

Araştırmacılar, hükümete, kapalı mekanlarda seyircilerin sakin bir şekilde davrandığı ve sabit bir şekilde izlediği etkinliklerin yüzde 50 kapasiteyle yeniden başlatılmasını tavsiye etti. Araştırmacılara göre, kitlesel etkinliklerin seyircili olarak yapılması konusunda “cesaret verici” sonuçlar elde edildi. Bu sonuçlar doğrultusunda 1 Temmuz’dan itibaren tüm salonlar tam kapasiteyle açılabilir.

''TİYATRO VE KONFERANS DENEYİ YAPILDI''

Hükümet ve etkinlik sektörünün girişimiyle Fieldlab deneyi kapsamında Şubat ayından bu yana, tiyatro, konferans, konser ve futbol maçları belirli sayıda izleyicinin katılımıyla gerçekleştirildi. Utrecht kentinde 15 gün arayla 500’er kişinin izlediği bir tiyatro gösterisi ile konferans düzenlendi. Kapalı mekanda gerçekleştirilen bu iki deneye katılan kişiler, son 48 saat içinde yapılmış negatif test sonuçlarını gösterdikten ve kapıda ateşleri ölçüldükten sonra salona alındı. İzleyicilerin yüzde 80’i, farklı bölümlere oturtuldu. Seyirciler etkinlikleri, bu bölümlerde maskeli-maskesiz, mesafeli-mesafesiz, yiyecek ve içecek eşliğinde izledi. Bu sırada salondaki havalandırma ile havadaki zerreciklerin yayılması da incelendi. İzleyiciler, etkinlik sonrasında yeniden test yaptırdı. Bu iki etkinliğe ilişkin inceleme sonunda, tiyatro izleyicilerinin yaklaşık yüzde 99’u talimatlara bağlı kaldı ve salonda maske ile oturdu. Tiyatro ve konferans izleyicileri arasında sonradan Koronavirüs enfeksiyonlarına rastlanmadı.

HABERE YORUM KAT