Hava sıcaklığında keskin yükseliş bekleniyor

Hava sıcaklığında keskin yükseliş bekleniyor

Uzmanlar, doğu Bavyera alçak dağ sıralarında bulutların kalıcı olacağını ve sıcaklıkların yukarı doğru sıçrayacağını öngörüyor. Önümüzdeki günlerde Almanya'yı daha sıcak günler bekliyor. İşte detaylar...

Uzmanlar, önümüzdeki günlerde Almanya'da havaların her geçen gün daha da ısınacağını dile getiriyor. Hatta iklim krizine bağlı olarak tarihin en sıcak yazlarından birinin yaşanacağını iddia edenler de var...

Lusatia'dan doğudaki alçak sıradağlara kadar çiseleyen yağmurla kendini hissettiren alçak basınç sistemi, Florentina'nın sıcak cephesinin arkasında, sıcaklıkların yükselmesine neden olan çok ılıman bir hava akışı yaratıyor.

Güncel hava durumu analizlerine göre, bugün Lusatia'dan Ore Dağları'na kadar yağan hafif yağmur sabah saatlerinde azalacak ancak hava genellikle bulutlu veya sisli ve kapalı olacak.

SICAKLIKLAR SIÇRAYACAK

Batıdan Alplere doğru, yüksek ve orta-yüksek bulutların geçişine rağmen güneş daha uzun süre hakim olurken, doğuda ve doğu Bavyera alçak dağ sıralarında bulutlar kalıcı olacak.

Sıcaklıklar yukarı doğru sıçrayacak ve tüm bölgede 15 ila 20 dereceye ulaşacak.

Baltık kıyısında maksimum 12 derece ile biraz daha serin olacak. Rüzgarlar çoğunlukla hafif, kıyılarda güneyden güneybatıya doğru orta şiddette olacak.

ARTI49

HABERE YORUM KAT