Habeck’e ‘Şebeke başısınız' suçlaması Bundestag'ı karıştırdı

Habeck’e ‘Şebeke başısınız' suçlaması Bundestag'ı karıştırdı

CDU Genel Sekreteri Mario Czaja, Yeşiller Partisi’ni ‘yeşil aile çetesi’ olarak nitelerken Federal Ekonomi ve İklim Bakanı Habeck’e “Siz bu ağın (şebekenin) başısınız” suçlamasında bulundu.

Almanya'da, Federal Ekonomi ve İklim Bakanı Robert Habeck'in müsteşarı Patrick Graichen'in yakınlarını ve tanıdıklarını kurum ve kuruluşlara yerleştirdiği suçlamalarına karşı çıkması eleştirilere neden oldu.

CDU Genel Sekreteri Mario Czaja, Yeşiller Partisi'ni 'yeşil aile çetesi' olarak nitelerken, Habeck'i suçladı ve "Siz bu ağın (şebekenin) başısınız" ifadelerini kullandı.



Habeck, yaptığı açıklamada Graichen'in hatalarından dolayı görevden alınması gerektiğini belirtmişti ancak muhalefet kanadından bu açıklamaya tepkiler geldi. Czaja, Habeck'in personel politikasını eleştirerek, "Müsteşar Graichen'i Bakan Habeck'in çoktan görevden alması gerekirdi" dedi.

Almanya'da Federal Ekonomi ve İklim Koruma Bakanlığı'nda işe alımlarda, Bakan Habeck'in kardeşleri, nikah şahidi ve diğer tanıdıklarının yerleştirildiği iddiaları, müsteşar Patrick Graichen'e yönelik suçlamaları beraberinde getirdi. CDU Genel Sekreteri Mario Czaja, Habeck'in personel politikasını eleştirerek, "yeşil aile şebekesi" oluştuğunu öne sürdü ve Bakan Habeck'e "Bu şebekenin finansmanını siz yapıyorsunuz. Bu şebekenin başı sizsiniz" şeklinde suçlamalar yöneltti. Czaja, enerji ve enflasyon krizi döneminde alınan bazı kararları da eleştirdi ve yeni inşa edilecek konutlarda yüzde 65 yenilenebilir enerji tüketimi zorunluluğunu içeren karara karşı çıktı.

Yeşiller'in büyük ortağı SPD ile birlikte Habeck'e sahip çıkarken, Yeşiller Federal Meclis milletvekili Andreas Audretsch, Habeck ve Müsteşar Graichen'in "akıllı enerji politikası" sayesinde Alman halkının kışı sorunsuz geçirdiğini belirtti. Ancak CDU/CSU'nun enerji politikasının yanlış olduğunu iddia eden Audretsch, "Siz enerji alanında Almanya'yı otokrat ve diktatör Putin'e bağımlı hale getirdiniz" suçlamasında bulundu. SPD milletvekili Sebastian Roloff da ana muhalefet CDU/CSU'ya, "Hükümetin ülkenin birçok sorunu varken, çamur atmakla meşgul olduğunu" belirterek eleştirdi ve enerji alanında ülkelerini bağımsız hale getirmek için çalıştıklarını söyledi.


 

HABERE YORUM KAT