Güney Kıbrıs Türkiye'nin yardım teklifini kabul etti

Güney Kıbrıs Türkiye'nin yardım teklifini kabul etti

Güney Kıbrıs Rum kesimi, Trodos Dağlarında üç gündür devam eden orman yangınının söndürülmesi için Türkiye'nin yardım teklifini kabul etti.

LEFKOŞA - Güney Kıbrıs Rum kesimi, Trodos Dağlarında üç gündür devam eden orman yangınının söndürülmesi için Türkiye'nin yardım teklifini kabul etti.

Güney Kıbrıs Rum kesiminden yapılan açıklamada, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun gün içerisinde Trodos Dağlarında üç gündür devam eden yangını söndürme çalışmalarına 2 yangın söndürme helikopteri ve bir uçak ile katkı koyabileceklerini bildirdiği mesajına ilişkin, Rum lider Nikos Anastasiadis ile görüştüğü ve yapılan yardım teklifini kabul ettiği ifade edildi.

Anastasiadis'in teşekkürlerini Akıncı'ya ilettiği belirtilen açıklamada, Türkiye'den gelecek araçların, "Güney Kıbrıs'ın, yardıma gelen İsrail, Yunanistan, Britanya, Fransa İtalya ve Avrupa Birliği ile birlikte oluşturduğu yangına müdahale gücünün bir parçası olması kaydıyla" kabul ettiği bildirildi.

2 helikopter ve bir uçak hazır bekletiliyor

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Güney Kıbrıs'ta üç gündür devam eden yangına ilişkin, orman yangınının söndürülmesi için 2 yangın söndürme helikopteriyle bir uçağın hazır bekletildiğini açıklamıştı.

Güney Kıbrıs'ta Trodos Dağı eteklerinde çıkan orman yangınını söndürme çalışmalarında bir tankerin devrilmesi sonucu iki itfaiyeci hayatını kaybetmişti. Üç gündür süren yangın söndürme çalışmalarına Güney Kıbrıs, Yunanistan ve İsrail'den 16 uçak ve helikopter de destek veriyor.

HABERE YORUM KAT