Skandalın böylesi... Alman gazetesi "Öcalan'a özgürlük" dedi

Skandalın böylesi... Alman gazetesi "Öcalan'a özgürlük" dedi

Almanya'da yayın yapan Junge Welt gazetesi terör örgütü PKK'nın kurucusu "Abdullah Öcalan'a özgürlük" manşetiyle çıktı. Gazete PKK'nın lobi çalışmalarının etkili olduğu sendikanın kampanyasını tam sayfa olarak yayınladı.

Almanya'da günlük yayınlanan Junge Welt gazetesinin bugünkü sayısında İngiliz sendikalarının “Vakit geldi: Abdullah Öcalan’a özgürlük, Kürdistan’a barış” kampanyasının tam sayfa çağrısı yayınlandı.

BU İLK DEĞİL!

PKK'nın yayın organı ANF'de yer alan haberde yer verilen bilgiye göre Britanya’nın 1,5 milyon üyeli senikası Unite the Union ile 700 bin üyeli GMB sendikalarının bir süredir “Öcalan’a Özgürlük” adıyla yürüttüğü kampanyanın çağrısını Almanya’da bir gazete de daha yayınlandı. Daha önce Almanya’nın günlük gazetelerinden Die Tageszeitung (TAZ) ile haftalık yayınlanan Der Freitag’da çıkan ilan bugün de Junge Welt gazetesinin sayfalarında yer aldı.

Tam sayfa olarak yer alan ilanda; 2019 yılının Eylül ayında Britanya Sendikalar Konfederasyonu’nun kongresi sırasında çekilen bir fotoğraf kullanıldı. Söz konusu fotoğraf sendikacılar üzerinde “Öcalan’a Özgürlük” yazan PKK lideri Abdullah Öcalan’ın fotoğrafının yer aldığı posterleri kaldırırken çekilmişti.

HABERE YORUM KAT