Kızı yurt dışında okuyan annenin aşı isyanı: Almanya bizi almıyor, bize Alişan'dan sıra gelir mi?

Kızı yurt dışında okuyan annenin aşı isyanı: Almanya bizi almıyor, bize Alişan'dan sıra gelir mi?

Covid-19 aşısı, Sağlık Bakanlığı risk grubu listesinin birinci sırasında yer alan sağlıkçılara değil de dördüncü sırasında yer alan Alişan’a yapılmıştı.

Avrupa koronavirüs önlemlerini arttırdıkça Türkiye'de geciken aşılama yüzünden kabak vatandaşın başına patlamış durumda. Yakınları Avrupa ülkelerinde olan, sürekli Avrupa'ya seyahat zorunluluğu olan vatandaş tedirgin. Çünkü risk bölgesi ilan edilen Türkiye gibi ülkelerden AB’ye gitmek isteyenler, artık sadece aşı yaptırmışsa vize alabilecek.

Durum nedeniyle sosyal medya hesabından isyan eden bir vatandaşın feryadı ise yürek burktu. 

İLGİLİ HABER İÇİN TIKLAYIN: AŞI YAPTIRMAYAN TÜRKLERE VİZE YOK

Twitter'dan İsmail Küçükkaya'ya yazan vatandaş, "50 yaşındayım, kızım Almanya'da okuyor. Yarın Almanya aşısız kimseyi ülkeye sokmayacak. Ben ne zaman aşı olabileceğim? Alişan’dan, Çağla’dan bize sıra ne zaman gelir?"  sözleriyle isyan etti. 

İŞTE O MESAJ: 

NE OLMUŞTU?

Onlarca ülkede Covid-19 salgınına karşı toplu aşılamaya başlanırken iktidar sadece 3 milyon doz Covid-19 aşısını getirebildi ve aşının analiz süreci de devam ettiği için aşılamaya başlayamadı. Türkiye'de iktidar toplu aşılamanın başlayacağını açıkladığı tarihleri ‘defalarca’ ertelerken AKP’ye yakınlığıyla bilinen Alişan’ın kameralar önünde Covid-19 aşısı olması tepkilere neden olmuştu. 

Artı49 Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT