Geçiş pulunu internetten almayanlara para cezası

Geçiş pulunu internetten almayanlara para cezası

Bulgaristan karayollarında yol geçiş pulu satışı ve denetimi, artık internet üzerinden yapılacak.

EDİRNE - Bulgaristan karayollarında yol geçiş pulu satışı ve denetimi, artık internet üzerinden yapılacak. Sistem 1 Ocak 2019'dan itibaren yürürlüğe girecek ancak yeni dönemde geçerli pullar 17 Aralık 2018'den itibaren internet üzerinden satın alınabilecek. Yol geçiş pulu almayanlara 35 ile 90 avro arasında ceza kesilecek.

Devlet Karayolları Genel Müdürlüğüne bağlı Bulgaristan Toll Müdürlüğü Müdürü Anton Antonov, Avrupa’ya gidiş ya da Avrupa’dan dönüş için Bulgaristan güzergahını seçecek Türk sürücülerin yol pullarını artık internet veya mobil uygulama üzerinden temin etmeleri gerektiğini söyledi. 

Yeni uygulamanın, trafikte ücretlendirme ve denetim sistemini kolaylaştırmayı amaçladığını belirten Antonov, vinyetsiz araçların denetiminin otomatik plaka okuyucu kameralar üzerinden yapılacağını kaydetti.

300'ü sabit ve 105 seyyar kamera

Denetimler için 300 sabit ve 105 seyyar kamera bulunduğunu aktaran Antonov, yol geçiş pulu olmayan sürücülere aracın ağırlığına göre 35 ile 90 avro arasında ceza kesileceğini söyledi. Antonov, para cezalarının olay yerinde sadece banka kartıyla ya da sınır kapılarında nakit ödenebileceğini dile getirdi. 

“Yeni sistem sayesinde Türk sürücülerin Bulgaristan geçişlerinde daha rahat edeceklerini ümit ediyoruz” diyen Antonov, Bulgaristan Dışişleri Bakanlığı aracılığı ile ülkenin yurt dışındaki tüm konsolosluklarına çok dilli bilgilendirme broşürlerinin dağıtılacağını da sözlerine ekledi. 

'bgtoll.bg' isimli internet sitesinden alınabilecek yol geçiş pulları Bulgaristan’a giriş tarihine göre aktive edebilecek.

HABERE YORUM KAT