Frankfurt Türk Film Festivali bugün başlıyor

Frankfurt Türk Film Festivali bugün başlıyor

Türk sinemasının yurt dışında tanınmasında büyük rol üstlenen 22. Uluslararası Frankfurt Türk Film Festivali, bugün izliyiciyle buluşuyor.

22. Uluslararası Frankfurt Türk Film Festivali, film gösterimlerinin yanı sıra konserler, paneller, stand up gösterileri ve söyleşileri ile 26 Haziran – 1 Temmuz 2022 tarihlerinde sinemaseverlerle bir araya geliyor. 

Frankfurt Türk Film Festivali Başkanı Hüseyin Sıtkı festivalle ilgili yaptığı açıklamada ''Covid-19 pandemisinin dehşeti önemli ölçüde kontrol altına alındığı için yılın başında rahat bir nefes alabildik. Şubat ayında ise Ukrayna'dan gelen üzücü haberler geldi ve kötü haberler bitmiyor.

Bu yılın mottosu ile SESİNİZİ YÜKSELTİN! - SESİNİ YÜKSELT! Film yapımcılarının bazı özellikle cesur çalışmaları, festivalin çeşitli programında, elbette Türkiye'den güncel yapımlara odaklanarak sıralanıyor

Türk yapımı bu yeni uzun metrajlı film ve belgesel seçkisini Almanya'daki izleyicilerimize sunabilmemizi, her iki ülkeden sinemacılardan oluşan bir ortaklık ağına borçluyuz. 

Bu yıl da profesyonel bilgi birikimleriyle bizleri ağırlayan Ren-Main bölgesindeki sinema sahnesinin mekanlarına da teşekkürlerimi sunuyorum. Ayrıca iş ve siyaset alanından gelen sponsorlarımıza teşekkür ediyoruz .''
ifadelerini kullandı.

Filmler; Offenbach, Dietzenbach, Rodgau, Rödermark ve Frankfurt'ta sinemalarda gösterilecek. Sinemaseverler Türkiye ve Avrupa'da son yıllarda çekilen Çatlak, Sardunya, Okul Tıraşı, Koridor, Die Perfekte Kandidatin, Sen Ben Lenin, Aşk Mark Ölüm'ün de olduğu otuz civarında film izleyebilecek.

Festivalin belgesel ve kısa film kategorisinde ödüle hak kazanan Türk ve Alman filmleri 27 Haziran 2022 tarihinde gerçekleşecek ödül töreninde açıklanacak.

"Altın Elma Uzun Metrajlı Film Yarışması"nda ise en iyi film, en iyi yönetmen, en iyi görüntü yönetmeni, en iyi senaryo, en iyi müzik, en iyi kadın ve erkek oyuncu olmak üzere 7 dalda verilecek ödüller ise, 1 Temmuz 2022 tarihinde düzenlenecek ödül töreninde sahiplerine takdim edilecek.

 

 

HABERE YORUM KAT