FETÖ'ye niye yardım ettiklerini açıkladı

FETÖ'ye niye yardım ettiklerini açıkladı

AKP’nin Ankara Adayı Mehmet Özhaseki, parti olarak Gülen Cemaati’ne duygusal nedenlerle yardım ettiklerini söyledi.

ANKARA - Ankara Keçiören’de seçim bürosu açılışını yapan Mehmet Özhaseki, farklı kelimelerle Erdoğan’ın tutumuna benzer bir söylemde bulunurken şunları söyledi: “‘Biz Müslüman insanız’ dediler.‘Öğrencilerinizi verin yetiştirelim’ dediler. ‘Biz hizmet eriyiz’dediler. ‘Bakın yurt dışında ne güzel okullar açtık’ dediler. ‘O okullarda Türkiye’ye dost insanlar yetiştiriyoruz’ dediler. Birçoğumuz da tabi ki böyle konularda hassasız ve duygusal olduğumuz için de bunlara yardımlar ettik vs… Şükürler olsun belediye başkanlığımda bunlara ne bir metre arsa verdim ne de her hangi bir şekilde yardım ettim. Ama birçok insan bunlara saf ve samimi bir şekilde uydu, yardım etti. Ama bunların gerçek yüzü aslında 2013’ün sonunda ortaya çıkmaya başladı. Ama 15 Temmuz gecesi bu lanet adamların yüzü bir kez daha belli oldu.”

AKP ile ‘fiili koalisyon’ döneminde devlet kadrolarına çok sayıda Cemaat mensubu yerleştirilmiş, 2013’teki 17-25 aralık rüşvet ve yolsuzluk soruşturmaları sonrası ortaklık bozulmuştu.

Daha sonra Cemaat’e serzenişte bulunurken “Ne istediler de vermedik” diyen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan 17-25 sonrası bu tutumunu, “Şahsım başta olmak üzere, tüm ülke yanlış yönlendirildi, aldatıldı” diye izah etmişti.  DİKEN

HABERE YORUM KAT