Ferhat Murat: Almanya'da çalışırken telefonunuzu kullanırsanız, işveren sizi işten çıkarabilir

Ferhat Murat: Almanya'da çalışırken telefonunuzu kullanırsanız, işveren sizi işten çıkarabilir

Kübra Par'la Farklı Açılar programında Siyasal İletişimci, iletişim uzmanı Ferhat Murat'ın Almanya'daki çalışma koşulları hakkında söyledikleri sebebiyle tartışma çıktı.

TV100'de ekranlara gelen Kübra Par'la Farklı Açılar programında Avrupa ve Türkiye'deki çalışma koşulları ve aldıkları maaş konusunda tartışma çıktı.

Siyasal İletişimci, iletişim uzmanı Ferhat Murat ''1600 Euro çalışan alıyor Avrupa'da, 1600 Euro'nun, 1100 Euro ile 700 Euro arasında kira ödüyor, 600 Euro'luk kış döneminde bir enerji maaliyeti var, 400 Euro'ya mutfağımızı ancak yapabiliyoruz diyor orada yaşayan vatandaşlar'' dedi.

Kübra Par'ın 'Satın alma gücü bakımından kıyaslandığında Türkiye'de sıkıntı var'' sözleri üzerine Murat '' Türkiye'de de var ama Avrupa'da daha büyük sıkıntı var. Avrupa'ya gidip oradaki vatandaşlarla görüştüğümde 'Bizim Avrupa'da geçinebilmemiz için iki maaş almak zorundayız' diyorlar'' ifadelerini kullandı.

Gazeteci Gürkan Hacır ise Barış Yarkadaş'ın konu hakkında kendisine ilettiği mesajı okuyarak ''1600 asgari ücret ama asgari ücret alanların oranı yüzde 5, orada bir işçi bir saat çalışıp bir kilo et alabiliyor.'' dedi.

Ferhat Murat ise ''Almanya'da yaşayanlar bilir, çalışırken cep telefonunuzu bir dolaba kilitliyorsunuz ve çok önemli bir şey yoksa telefonunuza 8 saat boyunca bakamıyorsunuz, eğer bakarsanız, diyelim eşinizle görüştünüz işveren sizi haklı fesih nedeniyle işten çıkarabiliyor'' dedi.

İşte o anlar:

HABERE YORUM KAT