Eşini öldüren gurbetçi yargılanıyor

Eşini öldüren gurbetçi yargılanıyor

Kıskançlık nedeniyle 76 yaşındaki eşini öldüren gurbetçinin yargılanmasına devam edildi.

İSTANBUL - İstanbul’da başka kişiler ile konuştuğu gerekçesiyle kıskandığı 76 yaşındaki eşini öldürdüğü iddia edilen 83 yaşındaki gurbetçinin yargılanmasına devam edildi. 

İstanbul 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada tutuklu sanık BA, müşteki Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile sanık avukatı hazır bulundu. 

Maktulün çocukları şikayetçi olmadı 

Duruşmada çiftin çocukları tanık olarak dinlenildi. İlk olarak dinlenilen çiftin kızları, annesinin bundan sonra kendi hayatını yaşayacağını söylediğini ve babasının da annesinin başka kişiler ile konuştuğuna yönelik beyanlarda bulunduğunu ifade etti. 

Çiftin, olay yaşandığında Almanya’da olduğunu söyleyen kızları, “Annem bana ben bundan sonraki hayatımı istediğim gibi yaşayacağım, arkadaşlarım var diye söylemişti. Ben şikayetçi değilim ve davaya katılmak istemiyorum” dedi. Tanık, beyanları sırasında duruşma salonunda gözyaşlarına hakim olamadı. 

Çiftin diğer çocuğu ise “Babam bana annem Esme’nin başkalarıyla mesajlaştığını söylemişti. Ben bu mesajlara sadece göz attım görmek istemedim. Ben anneme bu yaştan sonra dikkatli ol bizi rezil edecek bir şey yapma dedim. O da bana ‘oğlum ben yanlış bir şey yapmıyorum, sadece birkaç kişi ile tatlı şeyler mesajlaşıyorum’ diye söylemişti. Şikayetçi değilim davaya katılmak istemiyorum” dedi. 

Daha sonra söz alan tutuklu sanık ise çocuklarının beyanlarının eksik olduğunu söyleyerek, eşinin mesajlarının fotoğrafının bulunduğunu ve bu fotoğrafların incelenmesi gerektiğini ifade etti. Sanık, incelemenin ardından verilecek ceza ne olursa olsun razı olacağını da dile getirdi. 

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi. 

Haber: İHA Fotoğraf: Arşiv

HABERE YORUM KAT