Eren Erdem beraat etti

Eren Erdem beraat etti

Eski CHP Milletvekili Eren Erdem'in "FETÖ'ye üye olmamakla birlikte bilerek ve isteyerek yardım etmek” suçundan aldığı 4 yıl 2 ay hapis cezası Yargıtay tarafından bozulmuştu. Yeniden yargılanan Erdem, beraat etti.

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi, 1 Mart 2019’da Karşı Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve eski CHP Milletvekili Eren Erdem ile gazetenin sahibi Turan Atabey hakkında, FETÖ'ye “üye olmamakla birlikte bilerek ve isteyerek yardım etmek” suçundan 4 yıl 2 ay hapisle cezalandırılmasına hükmetmişti.

Sözcü'nün haberine  göre, kararın temyiz edilmesi üzerine dosya 2020 yılında Yargıtay’a gönderildi. Yargıtay 3. Ceza Dairesi, kararı bozdu. Kararın bozulmasının ardından dosya yeniden İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

17 AY HAPİS YATTI
Mahkeme, davayı yeniden karara bağladı ve tüm sanıkların beraatine karar verdi.

Duruşma sonrası açıklama yapan avukat Çiğdem Koç, “Biz zaten beraat dışında bir sonuç beklemiyorduk. Erem Erdem, 17 ay tutuklu kalmıştı. Bu büyük bir bedel. Gizli tanıkla yürütülen bir davaydı. Ancak tutukluluk süresi, ifade özgürlüğünün, demokratik hakların ifadesi bakımından ağır bir bedeldi. Kararı olumlu buluyoruz ancak yine de bu tutukluluğu da tarih yazacaktır” dedi.

Eren Erdem, “5 yıl boyunca bir hukuk mücadelesi verdim. Bunun 2 yılını hapiste geçirdim. 3 yıldır bir terör örgütüne yardım ettiğim iddiasıyla dosyam Yargıtay’da bekliyor. Ben bütün haklarımdan mahrum edilmiş şekilde hayatıma devam ediyordum. Bu 4,5 yılın sonunda karar verildi” demişti.

HABERE YORUM KAT