Erdoğan'ın Ukrayna ziyareti Alman basınında

Erdoğan'ın Ukrayna ziyareti Alman basınında

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ukrayna'ya gerçekleştirdiği ziyareti Alman basın ajansı DPA 'Erdoğan, Ukrayna-Rusya krizini çözmek için müzakerelere arabuluculuk teklifinde bulundu' başlığıyla haberinde yer verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ukrayna'nın başkenti Kiev'i ziyaretinde Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelensky'le basın toplantısı düzenledi. Türkiye'nin Kırım da dahil olmak üzere Ukrayna'nın egemenliğini ve toprak bütünlüğünü desteklemeye devam ettiğini ifade eden Erdoğan, Ukrayna'daki Türk şirketlerinin kendilerini gururlandırdığını söyledi. 

DPA yayınladığı haberde ''  Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, komşular arasındaki gerilimi azaltmak için Ukrayna ile Rusya arasında üst düzey görüşmelere ev sahipliği yapmayı teklif etti.

Erdoğan, Ukraynalı mevkidaşı Volodymyr Zelensky ile Kiev'de düzenlediği basın toplantısında, "Liderler düzeyinde veya teknik düzeyde görüşmelerde bir zirveye ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyacağız." dedi.

Ankara, "stratejik ortağı" Ukrayna'nın Rusya'nın elindeki Kırım da dahil olmak üzere toprak bütünlüğünü desteklediğini de sözlerine ekledi.

Geçen yıl, Türkiye'nin Rusya parlamento seçimlerinin Kırım sonuçlarını tanımayı reddetmesi ve Ukrayna'ya savaş uçağı satışı, Ankara ile Moskova arasındaki gerilimi artırdı.

Rusya, Türkiye'nin en büyük doğal gaz tedarikçisi olmaya devam ediyor ve 2022'de Türkiye'ye en fazla turist gönderen ülke konumunda. '' ifadelerine yer verdi.

Artı49 Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT