Erdoğan: CHP'yi kurtarmamız lazım

Erdoğan: CHP'yi kurtarmamız lazım

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu anamuhalefetin başındaki zat CHP'nin başına da bela. CHP'yi de bizim kurtarmamız lazım." dedi.

ANKARA - AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde AKP Kadın Kolları Eğitim Programı'nda konuştu.

Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu işaret ederek "Bu mahalli idareler seçimi belki de bu ana muhalefetin sonu olacaktır. Sadece millete değil, CHP'ye de bela. CHP'yi de bundan kurtarmamız lazım. SSK'yı batırdı, CHP'yi batırmanın gayreti içerisinde" dedi.

"Teşkilatın genel bir röntgenini çektik"

Erdoğan, her seferinde yaklaşık 500 kişinin katıldığı bu toplantılarda teşkilatın genel bir röntgenini çektiklerini ve 24 Haziran seçim sonuçlarının genel muhasebesini yaparak eksik ve güçlü yanları tespit etme fırsatı buldukların, bunun yanında sosyal medya kullanımından partinin taşıyıcı sütunu olan kardeşlik hukukuna kadar Mart 2019 seçimleri sürecinde en çok ihtiyaç duyulacak hususlardaki görüşlerini paylaştıklarını bildirdi. 

"Kadınları AK Parti kadar vitrine alan başka siyasi hareket yok"

Türk siyasi hayatında kadınları AK Parti kadar vitrine alan, ön plana çıkartan, kadını politikaların merkezine yerleştiren bir başka siyasi hareketin olmadığını vurgulayan Erdoğan, kadın kollarını teşkilatının ayrılmaz bir parçası haline getiren ilk partinin de AK Parti olduğunu söyledi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2002'de parlamentoda kadın milletvekili sayısının 24, kadın temsil oranının 4,4 iken 2007'de bu sayının 50'ye, temsil oranının ise 9,1'e yükseldiğini anımsattı. 

Bugüne kadar ayrımcılığın, hizipçiliğin, meşrep siyasetinin AK Parti'den içeri girmesine müsaade etmediklerini ve etmeyeceklerini belirten Erdoğan, "Bizim nazarımızda helal rızık için Silvan'ın dağlarında kuzu otlatan çoban ile Karadeniz'in azgın dalgalarıyla mücadele eden balıkçılarımız arasında hiçbir fark yoktur. 2019 Mart seçimlerinde de aynı ilkeler doğrultusunda hareket edeceğiz." diye konuştu. 

Özellikle ana muhalefet partisinin ve avanelerinin milleti bölmesine, insanları birbirine düşürmesine fırsat tanımayacaklarını vurgulayan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bay Kemal, biz muhaciri de çok sevdik, ensarı da çok sevdik"

Her seçim döneminde olduğu gibi bu sefer de muhacir ile ensar arasına fitne tohumları ekmeye çalışıyorlar. Bay Kemal şunu iyi bil, biz muhaciri de çok sevdik, ensarı da çok sevdik. Sen bizim sevdiğimiz muhacirleri geldikleri yere gönderme aşkı içerisinde olabilirsin çünkü sen, muhacir nedir, onu bilmezsin. O bombalardan kaçan, topraklarından, yerlerinden, evlerinden edilen, oralardan kovulanların derdini bilmezsin. Başına böyle bir bela geldiği zaman acaba senin akıbetin ne olur onu da düşünemezsin ama biz her ikisini de düşünürüz. Muhaciri de ensarı da... Bizim medeniyetimizde muhacir nedir, ensar nedir, bu gayet güzel bir şekilde yer almıştır. Bu millet her zaman ensar olmuştur."

"CHP'nin başına da bela"

"Bu süreçte herkesin şu gerçeğin idrakinde olması gerekiyor." diyen Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

"Mart 2019 seçimleri, sıradan bir seçim değildir. Bu mahalli idareler seçimi belki de bu ana muhalefetin sonu olacaktır. Çünkü bu ana muhalefetin başındaki zat sadece millete değil aynı zamanda CHP'nin başına da bela. CHP'yi de bizim özellikle bundan kurtarmamız lazım."

"Bunlar bol bol iftira attı"

"24 Haziran seçimlerinin sonuçlarının tam manasıyla idareye yansıması ancak 2019 seçim kavşağının da başarıyla atlatılmasına bağlıdır." diyen Erdoğan, partisinin yerel seçim maratonunu da ezici bir zaferle neticelendirmekten başka bir şansı olmadığını belirtti.

"Kale içeriden fethedilir"

Bu hizmetlerin en güzel şekilde kadınlar tarafından ifa edileceğini dile getiren Erdoğan, "Kadın kollarımıza saha çalışmalarında çok büyük görevler düşüyor. AK Parti'nin öncü neferleri kadınlarımızdır, kadın kollarımızdır. Evlere girip en gencinden en yaşlısına kadar vatandaşlarımızla görüşüp, onları AK Parti'ye oy vermeye ikna edecek olan öncelikle sizlersiniz. Her zaman ifade ettiğim gibi kale içeriden fethedilir. Sizler hanımları ikna ettiğinizde, onlar beylerini ikna etmenin yolunu nasıl olsa bulurlar." diye konuştu.

Erdoğan, AK Parti'nin daima afaki değil, hizmetleri ve eserleriyle konuşulduğunu kaydederek, "Bu seçimlerde de en büyük referans kaynağımız, karnemizdir. Önce karnemizi ortaya koyacağız, sonra ülkemize dair hedeflerimizden ve hayallerimizden bahsedeceğiz." ifadelerini kullandı.

 

HABERE YORUM KAT
1 Yorum