Erdoğan, Almanya’daki en yüksek oyu hangi şehirden aldı?

Erdoğan, Almanya’daki en yüksek oyu hangi şehirden aldı?

Almanya'daki Türklerin üçte ikisi ise AK Parti'yi ve Erdoğan'ı destekliyor. Peki, Almanya’nın hangi şehrinde en fazla oy Erdoğan’a gidiyor?

Yurt dışında yaşayan Türklerin yaklaşık yarısı Almanya'da bulunuyor ve anavatanlarının geleceğinde söz hakları bulunuyor. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya'daki Türkler için "dışarıdaki güç" tanımını yapmıştı.

1960'lı yıllardan itibaren Almanya'ya gelen işçilerşn çoğu muhafazakar kabul ediliyor ve bu izler gelecek nesillere aktarılıyor. Bu nedenle Türkiye'nin muhafazakar partisi olarak tanımlanan AK Parti'nin Almanya'daki Türkler tarafından desteklenmesi uzmanlar tarafından normal karşılanıyor.

Türkiye'nin son cumhurbaşkanlığı seçimlerine bakıldığı zaman Almanya'da oy kullanan üç seçmenden ikisi Erdoğan'a birinin muhalefet partilere oy verdiği görülüyor. Erdoğan'ın şehirler içerisinde en yüksek oyu Essen'de en düşük oyu ise Berlin'de aldığı yapılan analizlerden bir diğeri.

2018 yılında Türkiye'de yapılan seçimler sadece Almanya'dan gitseydi sonucun yine aynı olacağı görülüyor. Erdoğan'ın son seçimlerde Essen'de aldığı oy yüzde 76'yken Berlin'de yüzde 51 oldu.

İşte o çarpıcı grafik:

ekran-goruntusu-2023-04-06-031344.png

ARTI49

HABERE YORUM KAT