Erdoğan Almanya'da "trend" oldu

Erdoğan Almanya'da "trend" oldu

Google'ın Almanya'da bu yıl trend olan isimler listesinde ilk 10'a giren tek siyasetçi, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan oldu.

Arama motoru Google'ın servislerinden Google Trends, ülkelere, bölgelere, hatta şehirlere göre yapılan aramalarda insanların en fazla ilgilendikleri popüler konuların analizini çıkararak, başlıklar halinde sıralıyor. "Trends", "en çok arananlar" anlamına gelmiyor. Arama motorunun kaydettiği hareketlerde, belli zaman dilimleri arasında en fazla yoğunlaşılan olay ve başlıkları ifade ediyor...

Yıl başından bu yana Almanya'da Google trendlerine giren ilk beş haberi okurlarımızla paylaşmıştık. Trends verilerinde, Almanya'da en çok konuşulan haberlerin yanı sıra, gündem olan bir dizi ünlü isme de yer verildi.

İşte o isimler...

Birinci sırada, Alman futbol takımı Bayer Münih'e transfer olması nedeniyle İngiliz futbolcu Harry Kane yer aldı. İngiliz forvet, Bayer Münih ile 4 yıllık sözleşme imzalamıştı.

İkinci sırada, Amerikalı şarkıcı Taylor Swift yer aldı. Swift'i trendlerde ikinci sıraya taşıyan, Alman vatandaşlarının, ünlü şarkıcının milyar dolarlık servetine ilişkin merakı oldu.

Üçüncü sırada, çok sayıda filmde rol alan Amerikalı oyuncu Jeremy Lee Renner, bir kar küreme makinesi tarafından ezilmesinin ardından çıkan haberler nedeniyle yer aldı. 2023'ün ilk günü geçirdiği kazadan sonra ağır yaralı şekilde helikopterle hastaneye kaldırılan ünlü oyuncu, uzun süren tedavi sürecinin ardından iyileşmişti. Renner, kazanın, yeğenini kurtarmaya çalıştığı sırada meydana geldiğini duyurmuştu.

TEK SİYASETÇİ ERDOĞAN

Liste, ilk 3'ten sonra da benzer şekilde ünlü isimlerle devam ediyor. İlk 10'da oyuncular, futbolcular, şarkıcılar, popüler medya yüzleri dışında yalnızca 1 siyasetçi yer alıyor. O siyasetçi de Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan...

Kasım ayının ortasında Almanya'ya gelen ve dönüşte yaptığı sert açıklamalarla Almanya Başbakanı Olaf Scholz ve beraberinde Alman hükümetini hedef alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Google trendlerinde ilk 10'a giren tek siyasetçi olmayı başarırken, 6'ncı sırada yer alıyor.

Fotoğraf:AA

ARTI49

HABERE YORUM KAT