Edeka'da tedarik krizi: Saldırının ardından yüzlerce şubeye akış durdu

Edeka'da tedarik krizi: Saldırının ardından yüzlerce şubeye akış durdu

Tesla'nın Almanya'da bulunan Avrupa'daki tek fabrikasına yönelik sabotajın ardından, bölgede yaşanan kesintiler, Edeka'nın lojistik merkezini de etkiledi.

Almanya'da Tesla'nın üretim tesislerini hedef alan sabotaj saldırısının ardından Grünheide bölgesinde yaşanan elektrik kesintisi, Edeka perakende zincirine ait büyük bir lojistik merkezinin faaliyetlerini de sekteye uğrattı.

Zincire ait merkezin de kesintilerden etkilenmesi sonrası, süpermarketlere sadece sınırlı ölçüde tedarik yapılabildiği belirtildi.

Şirket tarafından yapılan açıklamada, depodaki gıdaların soğutulması için büyük ölçüde acil durum güç jeneratörleri kullanıldığı açıklanırken, "Birkaç ek acil durum güç jeneratörü ile gün içinde operasyonları yeniden başlatabileceğimizi umuyoruz. Normal güç kaynağının servis sağlayıcı tarafından ne zaman geri getirilebileceğini göreceğiz" denildi.

500 Edeka mağazasına tedarik sağlayan merkezde yaşanan aksaklık sonrası, şirket teslimat akışlarını diğer lojistik merkezleri üzerinden gerçekleştirmek üzere Salı gününden bu yana aralıksız çalıştıklarını duyurdu.

ARTI49

HABERE YORUM KAT