Tesla'nın Almanya'daki fabrikasına saldırı

Tesla'nın Almanya'daki fabrikasına saldırı

Almanya'da polis, otomobil üreticisi Tesla'nın ülkede bulunan fabrikasına karşı bugün gerçekleştirilen bir kundaklama girişimini soruşturuyor.

Dünyanın en zengin isimlerinden Elon Musk'ın sahibi olduğu otomobil markası Tesla'nın Avrupa'daki tek fabrikasında üretim, kundaklama saldırısının ardından durduruldu. Berlin yakınlarındaki Grünheide'de bulunan fabrika tahliye edildi.

Polis, fabrikayı da doğrudan etkileyen elektrik kesintisinin ardından, kundaklama şüphesini araştırıyor. Üretimin, sabah saatlerinden bu yana durduğu fabrikada, çalışanların evlerine gönderildiği bildirildi.

Yetkililer tarafından yapılan açıklamada, "Olayın kasıtlı bir kundaklama olduğuna dair ilk şüpheleri araştırıyoruz" denilirken, konuyla ilgili soruşturma başlatıldı.

AKTİVİSTLERİN EYLEMİ OLABİLİR

Söz konusu elektrik direği bir tarlada serbestçe duruyordu ve etrafı çitle çevrili değildi. Otomobil üreticisi bir kundaklama saldırısının varsayıldığını söyledi ve ilgili makamlardan gelen bilgilere atıfta bulundu.

Grünheide'deki Tesla fabrikasının planlanan genişlemesini protesto eden çevre aktivistleri geçtiğimiz hafta yakındaki ormanlık bir alanı işgal etmişti. Kundaklamanın, bu eylemlerle bir bağlantısı olup olmadığı da araştırılıyor.

ARTI49
Fotoğraf: AA

HABERE YORUM KAT