'Demokrasimize darbe vurulmuştur'

'Demokrasimize darbe vurulmuştur'

İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun daveti üzerine Ankara'ya gelip, Genel Merkez'de Parti Meclisi toplantısına katıldı.

İstanbul'da, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'ni kazandığı halde, dün Yüksek Seçim Kurulu kararı ile mazbatası iptal edilen Ekrem İmamoğlu, CHP Parti Meclisi toplantısına katılmak üzere Genel Merkez'e geldi.

Binaya girişte gazetecilerin mikrofon uzattığı İmamoğlu, "Sohbetimiz var, daha sonra konuşacağız. Kolay gelsin, hepinize iyi vazifeler diliyorum, sağolun" dedi.

İmamoğlu, daha sonra Kılıçdaroğlu başkanlığında Parti Meclisi üyeleri ve tüm milletvekillerinin katılımıyla yapılan toplantıya katılmak için binaya girdi.

'DEMOKRASİMİZE DARBE VURULMUŞTUR'

Ekrem İmamoğlu, CHP Parti Meclisi toplantısı ardından genel merkezden ayrılırken basın mensuplarına açıklama yaptı. İmamoğlu, çok verimli ve güzel bir toplantı yaptıklarını belirterek şöyle dedi:

"Parti Meclisi üyelerimiz, milletvekillerimiz ve inşallah süreçle ilgili genel başkanımız grup toplantısında tüm halkımızı ve sizleri aydınlatacak açıklamaları yapacak. Şunu ifade edelim; demokrasimize büyük bir darbe vurulmuştur. Bu süreci hep birlikte tamir etmeliyiz, tedavi etmeliyiz. Elbette sürece karşı tepkilerimiz var. Dediğim gibi tüm süreci genel başkanımız en net şekliyle grup toplantısında açıklayacaktır. Milletimize şunu söyleyelim, İstanbul’umuza şunu söyleyelim ki gerçekten her şey çok güzel olacak, hep beraber çok güzel işler başaracağız hem demokrasimiz adına hem İstanbul adına.''

AKŞENER'İ ZİYARET ETTİ

Ekrem İmamoğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i, parti genel merkezinde ziyaret etti. Akşener, İmamoğlu'nu makam odasının kapısında karşıladı. Akşener, makamında gerçekleşen görüşmede "Milletimiz 6 Mayıs'ı unutmayacak" ifadesini kullandı. Yaklaşık yarım saat süren görüşmenin ardından İmamoğlu, parti genel merkezinden ayrılırken gazetecilerin sorularını cevapladı. İmamoğlu, Akşener ile görüşmesine değinerek şöyle konuştu:

"Gündemimiz, demokrasiye vurulan darbe. Bu darbeyi ortadan kaldırmak duyarlı vatandaşlarımıza düşüyor. Sayın Meral Akşener ile bunları konuştuk, fikirlerimizi paylaştık. Her şeyin güzel olacağı yönündeki duygularımı, buradan milletimize üst seviyede iletmek istiyorum. İstanbul'un heyecanını hissediyorum ve beklentilerini biliyorum. Birkaç avuç insanın yaptığı yanlışların asla burada kalmayacağını ve demokrasi yoluyla gerekli cevapların verileceği konusunda yol yürüyeceğimizi belirtmek isterim. Umarım en hızlı ve en sağlıklı şekilde süreci toparlarız. Sorgulayacaklarımız ve hakkımızı arayacağımız hususlar var. Hepimizin sorguladığı şeyler var. Arayışlarımız olacaktır. Vatandaşlarımıza bazı kişilerin yanlışlarını anlatacağız. Partimizin kararını genel başkanımız açıklayacak."

İmamoğlu, açıklamanın ardından partiden ayrıldı.

HABERE YORUM KAT
2 Yorum