Demirtaş HDP seçmenine seslendi

Demirtaş HDP seçmenine seslendi

HDP'nin cezaevindeki lideri Selahattin Demirtaş, "Azıcık hatırım varsa, ricam şudur ki, gerekirse bağrınıza taş basın ama mutlaka sandığa gidip 'Faşizme hayır' anlamına gelecek oyunuzu kullanın" dedi.

İSTANBUL - Cezaevinde bulunan önceki HDP genel başkanlarından Selahattin Demirtaş, seçmenlere yerel seçimlerde mutlaka oy kullanma çağrısı yaptı. Yeni Yaşam gazetesine röportaj veren Demirtaş, "Bütün halkımıza, tabanımıza çağrım ve varsa azıcık hatırım, ricam şudur ki, gerekirse bağrınıza taş basın, ama mutlaka sandığa gidip 'Faşizme hayır' anlamına gelecek oyunuzu kullanın. Seçim sonuçları, demokrasi ve barışın gelişmesine fırsat sunabilir" dedi.

 

'Asla boykot etmeyin'

Seçim sonuçlarının, demokrasi ve barışın gelişmesine fırsat sunabileceğini vurgulayan Demirtaş, "Oyunuz bu nedenle çok kıymetlidir. Seçimi boykot etmeyi asla düşünmeyin. Biz partililerimizden, aday çıkarmadığımız yerlerde CHP veya İYİ Parti’ye severek veya gönülden oy vermelerini beklemiyoruz. Bu gerçekçi de değildir. Ama bazen bir tek oy, birçok mesaj içerir. İşte sizin oyunuz “çok mesajlı bir güce” sahip, stratejik bir oydur" dedi.

HABERE YORUM KAT