'Cuma namazınızı evinizde kılın'

'Cuma namazınızı evinizde kılın'

Din İşleri Yüksek Kurulu, "Koronavirüs görülen ülkelerde yüksek risk grubundaki Müslümanlar, cuma namazı yerine evlerinde öğle namazı kılabilir." açıklaması yaptı.

Din İşleri Yüksek Kurulu, "Koronavirüs hastalığının görüldüğü ülkelerde yaşayan ve yüksek risk grubunda bulunan Müslümanlar mazeretli sayılacağından, cuma namazı yerine evlerinde öğle namazını kılabilirler. Kamu sağlığını korumakla yetkili otoritelerce karar alınması halinde, hastalığın yayılmaması için karantina kapsamında tutulan bölgedeki kişilere cuma namazı farz değildir. Bu kişilerin, söz konusu çağrıyı veya sınırlamayı ihlal ederek cemaate katılması caiz değildir" açıklaması yaptı.

Almanya'da cuma namazları iptal

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) tarafından yapılan açıklamada, korona virüsü nedeniyle Almanya'da DİTİB'e bağlı camilerde 13 Mart 2020 tarihinde cuma namazı kılınmayacağı belirtildi. 

Bu önlemin Alman hükümetinin ülke genelindeki her türlü toplu faaliyetin iptali yönündeki tavsiyesine uyarak, cemaati salgının olumsuz etkilerinden korumak amacıyla alındığını kaydeden DİTİB yetkilileri, öğle namazının da yeterli bir alternatif olduğunu bildirdiler.

Yapılan yazılı açıklamada, özellikle yaşlı ve hastalık geçirmiş insanların tehlikede olduğunu vurgulayan DİTİB, "Bu minval üzere tüm Müslümanları toplumumuzdaki tehlike altındaki insanlara karşı hassas ve destek olmaya davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

 

HABERE YORUM KAT