'Cihat' yürüyüşüne polisler de katıldı

'Cihat' yürüyüşüne polisler de katıldı

İstanbul’da ellerinde cihat bayraklarıyla yürüyüş yaparken “Gösteri ve Yürüyüş Kanununa muhalefetten” gözaltına alınan 12 kişiden ikisinin polis olduğu ortaya çıktı.

İSTANBUL - İstanbul Avcılar’da 22 Mart’ta Küçükçekmece’den Avcılar’a doğru yürüyüş yapan kişiler olduğu yönündeki ihbar üzerine polis olay yerine gitti.

Ellerinde siyah renkli ve üzerinde Arapça “La ilahe illallah” yazan bayraklar olan kişilerle karşılaşan polis, yürüyüş yapan grubu durdurdu.

İzinsiz yürüyüş yapan 12 kişi “Gösteri ve yürüyüş Kanununa muhalefetten” gözaltına alındı. İfadeleri alınan kişiler daha sonra serbest bırakıldı. Haklarında işlem yapılan kişilerden ikisinin de polis olduğu ortaya çıktı.

"Birbirimizi camiden tanıyoruz”

Sözcü’den Can Özçelik’in haberine göre, kendisini “grup sözcüsü” olarak tanıtan şüpheli K.H., Eyüp’te bulunan Hazreti Kab Mescidinde namaz kıldıktan sonra “kalplerine maneviyat geldiğini” ve Çanakkale Şehitliği’ne gittiklerini öne sürdü. Biraz daha yürüdükten sonra otobüse bineceklerini iddia eden Kadir H., “Bir tarikat, cemaat ve sivil toplum kuruluşuna üye değiliz. Birbirimizi camiden tanıyoruz” dedi.

Yürüyüşe katılan polis memurları hala görevde

Grup hakkında işlem yapan polisler ifadelerini almak için karakola götürdü. Burada kimlik tespiti yapan polisler grup içerisinde yer alan iki kişinin polis memuru olduğunu öğrendi. Hala görevde olan polis memurları Ö.D ve A.F’nin yürüyüşe neden katıldıkları ise tespit edilemedi. Olayla ilgili incelemenin devam ettiği öğrenildi.

 

HABERE YORUM KAT