CHP'li Başkan ilk iş Suriyelilere yardımı kesti

CHP'li Başkan ilk iş Suriyelilere yardımı kesti

Bolu Belediye Başkanı CHP'li Tanju Özcan, mazbatasını alıktan sonra ilk iş olarak, "Bolu Belediyesi bütçesinden bir tek Suriyeliye tek kuruş yardım yapmayacağım. Bu misafirlik fazla uzadı" açıklaması yaptı.

BOLU - Bolu Belediye Başkanı CHP'li Tanju Özcan, ilk resmi yazısında, Bolu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'ne, 'İlimizde yaşamakta olan yabancı uyruklu kişilere ayni ve nakdi yardım yapılmaması' ifadeleriyle talimat verdi.

Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde, aday gösterildiği CHP'den Bolu Belediye Başkanlığı'na seçilip, mazbatasını alarak, göreve başlayan Tanju Özcan, kampanya dönemindeki vaatlerinden olan 'Bolu Belediyesi'nden yabancı uyruklulara ayni ve nakdi yardım yapılmaması' talimatını verdi. İlk resmi yazısını Bolu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'ne gönderen Başkan Özcan, talimatında şunları kaydetti:

"Suriyeliye tek kuruş yardım yapmayacağım"

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, kentte yaşayan yabancı uyruklulara ayni ve nakdi yardım yapılmamasına ilişkin verdiği talimatla ilgili açıklama yaptı.

Başkan Özcan, "Bunu ilk aday olduğum günden itibaren söyledim, daha önce TBMM'de de söylemiştim. Sayın Cumhurbaşkanı 2 hafta önce açıkladı. Suriyeliler için harcadığımız para 37 milyar doları geçti. Sadece 1,7 milyar avro Avrupa Birliği'nden geldi, başka da bir para gelmedi. Yani 200 milyar TL'nin üzerinde paramız, misafir geldiğini söyleyen Suriyelilere gitti.

"Suriyeliler hem Sosyal Yardımlaşma'dan, hem Sosyal Hizmetler'den, hem Kızılay'dan, hem de belediyelerden yardım alıyorlar"

Detaylı araştırdım. Suriyeliler hem Sosyal Yardımlaşma'dan yardım alıyorlar hem Sosyal Hizmetler'den hem Kızılay'dan hem de belediyelerden alıyorlar. O yüzden ben seçmene şunu söyledim. 'Bu artık dayanılmaz bir boyuta geldi. 7 yıldır bakıyoruz. Çocuklarımızın iaşesini veriyoruz. Ben diğer yardım kurumlarına karışamam böyle bir yetkim yok; ama Bolu Belediyesi bütçesinden bir tek Suriyeliye tek kuruş yardım yapmayacağım'. Bunun gereği olarak da bu yazıyı yazdım. Bu çağrı daha önce ülke genelinde yankı bulmuştu. Ülkemizde herkes artık bu durumdan rahatsız. Katlanılmaz bir boyuta geldi" diye konuştu. 

"Bu misafirlik fazla uzadı"

Seçim sürecinde, Suriyelilere ve göçmen statüsündekilere iş yeri açma ruhsatı vermeyeceğini vadettiğini de hatırlatan Başkan Özcan, "İki şey söylemiştim. 'Belediye bütçesinden hiçbir Suriyeliye yardım yapmayacağım' demiştim. 'Suriyelilere, göçmen statüsündeki yabancı uyruklu kişilere Bolu Belediyesi'nden iş yeri açma ruhsatı vermeyeceğim' demiştim. Yani 'Ben reddedeceğim. Gitsin alabiliyorsa mahkeme kararıyla alsın' dedim; çünkü Bolu'ya ve Türkiye'ye yerleşsinler istemiyorum. Yazık değil mi? Benim esnafım iş yeri açmak için 10 yere kayıt yaptıracak, her yere para ödeyecek, Vergi Dairesi üzerine binecek, Esnaf Odaları üzerine binecek, belediyeler üzerine binecek; bunlara hesap soran dahi olmayacak. Her yerde söylüyorum. Bu misafirlik fazla uzadı" dedi. 

HABERE YORUM KAT