CHP yurt dışı teşkilatlarından fotoğraf tepkisi

CHP yurt dışı teşkilatlarından fotoğraf tepkisi

Cumhuriyet Bayramı resepsiyonunda 'Atatürk' fotoğrafını resepsiyon salonunda göremeyen CHP üyeleri duruma tepki gösterdi.

STRASBOURG - Frankfurt Başkonsolosluğu tarafından verilen Cumhuriyet Bayramı resepsiyonunda 'Atatürk' fotoğrafını resepsiyon salonunda göremeyen CHP üyeleri duruma tepki gösterdi.

Almanya'nın Hessen, Kuzey Ren Vestfalya, Saarland eyaletlerindeki CHP teşkilatları ile Fransa'nın Strasbourg CHP Yurtdışı teşkilatları davetli oldukları resepsiyonda Atatürk fotoğrafını göremeyen CHP üyeleri adına CHP Meclis Üyesi Emre Çam Basına kınama bildirisi gönderdi. Meclis Üyesi Emre Çam 'Avrupa'da CHP teşkilatlarımızdan aldığımız bilgilere göre bazı Avrupa kentlerinde verilen resepsiyonlarda Atatürk resmi Frankfurt kentinde olduğu gibi bilinçli olarak salonlara getirilmedi. Özellikle Cumhuriyet Bayramı resepsiyonlarında Atatürk fotoğrafı, resmi salonlara asılmalı. Sorumlu yetkililerden neden Atatürk fotoğrafın bulunmadığına dair net bir cevap alamadık. Bu durum Türkiye Cumhuriyeti ve Atatürk'e büyük bir saygısızlık, utanç verici bir durumdur' diye tepkilerini basın bildirisiyle duyurdu.

Levent Gündüz 

HABERE YORUM KAT