CHP ile İYİ Parti arasında anlaşma sağlandı

CHP ile İYİ Parti arasında anlaşma sağlandı

CHP ile İYİ Parti arasında uzlaşma sağlandığı açıklandı.

CHP ile İYİ Parti arasında yürütülen ittifak görüşmelerinde sıcak gelişmeler yaşanıyor.

Kulislerden edinilen bilgilere göre iki parti ittifak konusunda anlaştı. Anlaşma sağlanan Ankara, İzmir ve İstanbul’da CHP aday çıkaracak.

Gün içinde iki siyasi parti kaynaklarından ittifakın bittiği açıklaması yapılmıştı ancak son anda yapılan telefon trafiğiyle İYİ Parti Genel Sekreteri Cihan Paçacı ve Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın saat 15.30 civarında CHP Genel Merkezi’ne gitmişti.

Bu gelişmenin ardından CHP heyeti de İYİ Parti’ye bir ziyaret gerçekleştirerek İYİ Parti Genel Merkezine gitmişti.

İYİ PARTİ 11 BÜYÜKŞEHİRDE ADAY ÇIKARMIYOR

İki parti arasındaki uzlaşıya göre İYİ Parti; Ankara, İstanbul, Antalya, Bursa, Adana ile CHP’nin elindeki büyükşehirler İzmir, Aydın, Muğla, Tekirdağ, Eskişehir ve Hatay’da aday çıkarmayarak CHP’yi destekleyecek. Buna göre İYİ Parti CHP lehine 11 büyükşehirde aday çıkarmayacak.

CHP 10 BÜYÜKŞEHİRDE ADAY ÇIKARMAYACAK

CHP ise iki parti arasında krize neden olan Balıkesir’de adayını geri çekerek bu kentte İYİ Parti’yi destekleyecek. CHP Balıkesir’in yanı sıra Denizli, Manisa, Kocaeli, Konya, Samsun, Trabzon, Kayseri, Sakarya ve Gaziantep’te aday çıkarmayarak İYİ Parti’yi desteleyecek. Buna göre CHP İYİ Parti lehine 10 büyükşehirde aday çıkarmayacak

HABERE YORUM KAT
1 Yorum