Cem Özdemir ''Almanya'da insanlar sağlıksız besleniyor'' dedi ucuz gıdaya savaş açtı...

Cem Özdemir ''Almanya'da insanlar sağlıksız besleniyor'' dedi ucuz gıdaya savaş açtı...

Almanya’da insanların aşırı yağ, tuz ve şeker içeren ucuz gıda nedeniyle sağlıksız beslendiğini söyleyen Yeşiller’li Tarım Bakanı Cem Özdemir hazır gıda yönetmeliğine yeni kısıtlamalar getirileceğini belirtti.

BILD am Sonntag gazetesine konuyla ilgili bir demeç veren Tarım Bakanı Özdemir, gelecekte sağlıklı beslenmeyi teşvik edeceklerini belirtirken, damping fiyatla pazarlanan ucuz gıdayla mücadele edeceğini söyledi. Özdemir, ayrıca esrarın serbest bırakılmasıyla kenevir üretiminin artacağını dile getirdi.

İnsanların sağlıklı beslenebilmeleri için hazır gıda üretimine yeni kota ve yükümlülükler planlandığını vurgulayan Cem Özdemir şunları söyledi: “Almanya’da genel olarak sağlıksız beslenme hakim. Yetişkin insanların yarıdan çoğu aşırı kiloya sahip. Nedeni ise aşırı yağ, şeker ve tuz içeren ucuz gıdalar. Hazır gıda üreticilerine sağlıksız içerikleri kendi inisiyatifleriyle azaltmaları için siyaset tarafından uzun süre zaman tanındı. Ancak buna son vermenin zamanı geldi. Bu tür gıda üretimine bağlayıcı yükümlülükler getirilecektir. 

KAYNAK: HÜRRİYET AVRUPA-ALİ MERCİMEK

 

HABERE YORUM KAT