'Boyun eğseydim, sarayda olurdum'

'Boyun eğseydim, sarayda olurdum'

142 yıl hapsi istenen Selahattin Demirtaş, hakimlere "141 yıl verseniz hatırım kalır. Allah’tan başka kimseden korkum yok. Boyun eğseydim, hapiste değil, sarayda olurdum" dedi.

ANKARA - HDP'nin Önceki Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın yargılandığı davada tutukluluğunun devamına karar verildi. Mahkeme heyetinin taraflı olduğunu ve Erdoğan'ın arzusuyla hareket ettiğini söyleyen Demirtaş, "Size verilmiş yargıçlık görevini beni, seçmenlerimi ve siyasi kimliğimi tasfiye etmek ve iktidar lehine güç oluşturmak için kullanıyorsunuz. İtirazlarımızı yok sayıyorsunuz. Görevinizi ve yetkinizi kötüye kullanıyorsunuz. Bizim aklımızla alay edemezsiniz. Ben bunu kabul etmem" dedi.

'Deliller getirilmiyor'

İlk duruşmadan beri ses kaydını istediklerini vurgulayan Demirtaş, "Ara karar veriyorsunuz, ‘ses kaydının çözümü dosyada olduğundan talebin reddine…’ Ses benim değil diyorum, ses. Sese itirazım var diyorum, getirmiyorsunuz. Aklımızla alay ediyorsunuz. AİHM kararını yok sayacaksanız şimdi bir ara karar ihdas edin, ‘AİHM kararı bizi bağlamaz’ deyin, bu mahkemede bir daha ne AİHM’den AİHS’den söz edeceğiz. Böyle, yokmuş gibi davranarak olmaz. Benden daha siyasetçi olduğunuz bu kararla ortaya çıktı. Bu duruşma salonunda siyaset yapanın siz olduğu, reddi hakim talebini reddetmenizle ortaya çıktı. En hukukçu da bizmişiz" şeklinde konuştu.

'141 yıl verirseniz hatrım kalır'

AİHM kararı bağlamayacak idiyse Adalet Bakanlığı neden iki senedir orada savunma yapıyordu? AİHM kararı buz gibi sizi bağlar. Bu karar için hukuk mücadelesi yürüttük, yok sayılmasını kabul etmiyoruz. Ben, temsil ettiğim iradenin onurunu korumakla yükümlüyüm. Erdoğan’a boyun eğseydim hapiste değil Saray’da olurdum. Erdoğan’a boyun eğmediğim için buradayım, bu hukuksuzluğa asla boyun eğmem. Siz de bana boyun eğdiremezsiniz. Verdiğiniz kanun dışı ara kararlarla, bu yargılamayı Erdoğan’ın arzu ettiği şekilde sürdüremezsiniz. Yargılamayı bitirin, bitirmeyin demiyorum bakın. 142 yıl mı isteniyor? 141 yıl verseniz hatırım kalır. Şakam yok, Allah’tan başka da kimseden korkum yok" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT