Berlin'de polis ve göstericiler arasında çatışma: Çok sayıda yaralı ve gözaltı var

Berlin'de polis ve göstericiler arasında çatışma: Çok sayıda yaralı ve gözaltı var

Berlin'de düzenlenen Filistin'le dayanışma eyleminde bir kişiyi gözaltına almaya çalışan polis ve göstericiler arasında arbede çıktı.

Dünya kamuoyunda tartışmalara ve taraflaşmalara neden olan Filistin-İsrail geriliminin neden olduğu gündemler, hükümetin İsrail'den yana tutum aldığı Almanya'da da sıcaklığını koruyor. Dün akşam Berlin'de düzenlenen Filistin yanlısı bir gösteride polis ve vatandaşlar arasında çatışma çıktı.

Berlin polisinin bugün yaptığı açıklamaya göre, saat 19:00 sularında Heinrich-von-Gagern-Straße'deki bir yeşil alanda "UAD'de Almanya aleyhine açılan davayı kınıyor, adil bir barış için ayağa kalkıyor ve BM'nin talep ettiği gibi Almanya'nın İsrail'e silah sevkiyatına derhal son vermesini talep ediyoruz" başlıklı mitingde olaylar çıktı.

"YASAKLI SLOGAN" GERİLİMİ

Polisin iddiasına göre, yaklaşık 200 katılımcı daha önceden belirledikleri eylem alanında toplandı. Saat 19:00'dan kısa bir süre önce polis memurları, bir konuşma sırasında defalarca "yasaklı" bir slogan atan 29 yaşındaki bir adamı uyardı ancak sloganlara devam edince onu gözaltına aldı.

Bunun üzerine çok sayıda gösterici gözaltına alınan vatandaşla dayanışma gösterdi ve polise karşı koymaya başladı. Bir insan zinciri oluşturan kalabalık, genç adamı gözaltına alan polislere engel olmak istedi.

Göstericilerin direnci üzerine çıkan olaylarda toplamda 17 kişi yaralanırken, 8 kişi gözaltına alındı. Karakoldaki ifadelerinin ardından serbest bırakılan yurttaşlar hakkında soruşturma başlatıldı.

ARTI49
Fotoğraf:AA

HABERE YORUM KAT